Ειδήσεις

Διδακτική επίσκεψη του ΓΕΛ Προαστίου στο Γυμν.-Λ.Τ. Μαγούλας


Οι μαθητές και οι καθηγητές του ΓΕΛ Προαστίου επισκέφτηκαν το νεοσύστατο Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Γυμνασίου Μαγούλας και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αξιέπαινη προσπάθεια των εκπαιδευτικών και μαθητών για συντήρηση, αποκατάσταση και επαναλειτουργία παλαιών συσκευών τεχνολογίας. Επίσης, παρακολούθησαν πειράματα, συνδυάζοντας γνώσεις και εφαρμογές της επιστήμης της Φυσικής. Κατά γενική ομολογία, το μουσείο Γυμν.-Λ.Τ. Μαγούλας είναι ένας χώρος που αξίζει να επισκεφτούν τα σχολεία.

Στη συνέχεια, ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Προαστίου με υπεύθυνους τους καθηγητές της παιδαγωγικής ομάδας του Ευρωπαϊκού προγράμματος ErasmusE-saved(ο διευθυντής κ ΒλάστοςΑιμ, κΚρικώνηΑθ., κΚόκκοβα Ελ., κΤάμπακος, κΒλάχος) παρουσίασαν στους μαθητές και των δύο σχολείων και στους εκπαιδευτικούς δύο διδακτικά σενάρια που αφορούσαν τα Μαθηματικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα. Τα πρότυπα μαθήματα βασίστηκαν σε μεθόδους Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολούθως, το ΓΕΛ Προαστίου συνέχισε τη διδακτική του επίσκεψη στο Φρούριο Φαναρίου και στο Λαογραφικό Μουσείο Καναλίων, όπου και έγιναν οι σχετικές ξεναγήσεις από τους υπεύθυνους των χώρων. Τέλος οι μαθητές έκαναν πεζοπορία, σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς .

Ο διευθυντής και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Προαστίου ευχαριστούνε  ιδιαίτερα τον διευθυντή του Γυμν.-Λ.Τ. Μαγούλας κΜόρφο Χρήστο και τον σύλλογο των εκπαιδευτικών του σχολείου για την εγκάρδια υποδοχή και ξενάγηση, καθώς και τους μαθητές του σχολείου για τη συμμετοχή τους στις δράσεις μας. Ακόμαευχαριστούνε, τους κυρίους Απόστολο Φλωρίδη, Χατζή Χρήστο και Λάσδα Αντώνη για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσαν.

Η επίσκεψη στο σύνολό της είχε ιδιαίτερη εκπαιδευτική, πολιτιστική,  αρχαιολογική, ιστορική και περιβαλλοντική αξία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τουρνουά βόλει φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Θεσσαλική συμμετοχή στην διεθνή έκθεση Hermes Expo 2019