Διδασκαλία σύνθεσης στο Ωδείο Ευθυμιάδη


Το κορυφαίο ωδειακό δίπλωμα θεωρητικών, το δίπλωμα σύνθεσης, που παρέχει σημαντικά προνόμια, διδάσκεται στην Καρδίτσα.

Το Ωδείο Ευθυμιάδη εκτός από την διδασκαλία των ανωτέρων  θεωρητικών (πτυχία Αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας) παρέχει την δυνατότητα της διδασκαλίας του μαθήματος της Σύνθεσης, στην πόλη της Καρδίτσας, από ένα άριστο επιτελείο έμπειρων και καταξιωμένων καθηγητών σύνθεσης, που είναι ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΤΥΧΙΟ.

Το δίπλωμα σύνθεσης θεωρείται το ανώτατο δίπλωμα που παρέχεται στην Ελλάδα και στην ωδειακή εκπαίδευση και το οποίο καταξιώνει τις θεωρητικές σπουδές και όλα τα προηγούμενα πτυχία, που είναι αδιαβάθμητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με το δίπλωμα σύνθεσης του Ωδείου Ευθυμιάδη, υπάρχει και δυνατότητα οι απόφοιτοι να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές σε αναγνωρισμένες Μουσικές Σχολές του εξωτερικού. Η απόκτηση του διπλώματος σύνθεσης απαιτεί τέσσερα(4) χρόνια σπουδών  και να είναι κάτοχος πτυχίου φούγκας.

Το Ωδείο Ευθυμιάδη, αναγνωρισμένο από το κράτος με αναγνωσιμότητα, εγκυρότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσφέρει την δυνατότητα των σπουδών σύνθεσης στην Καρδίτσα.

Στα εικοσιπέντε (25) χρόνια παρουσίας του στη μουσική εκπαίδευση του Νομού Καρδίτσας έχει να επιδείξει μεγάλο αριθμό σπουδαστών που περάτωσαν τις σπουδές τους αποκτώντας πτυχία και διπλώματα ανώτερων θεωρητικών και οργάνων, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να εργάζονται τόσο σε διάφορα Δημόσια Σχολεία, όσο και σε πολλά μουσικά εκπαιδευτήρια της χώρας μας.

Η πλειοψηφία των καθηγητών Μουσικής του Νομού Καρδίτσας είναι απόφοιτοι του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης και χορωδοί του.

Επίσης, λειτουργεί Τμήμα Μοντέρνου Τραγουδιού Μονωδίας, κλασσικού τραγουδιού, jazz, musical, rock, retro, ethnic, ορθοφωνίας με εκλεκτό επιτελείο καθηγητών.

Στο Ωδείο Καρδίτσας λειτουργούν τμήματα σαξοφώνου και βιολιού με τον διπλοματούχο καθηγητή Αλέξανδρο Γιαννή.

Ακόμη, λειτουργούν τμήματα μουσικοθεραπείας, μουσικής Παραγωγής για DJ, μουσικής τεχνολογίας, ηχοληψίας και ραδιοφωνικής παραγωγής.

Επίσης, Τμήμα της Μουσικής Προπαίδειας για παιδιά προσχολικής ηλικίας με πρωτοποριακά προγράμματα (Μέθοδος Goitre). Διδάσκουν νέοι και έμπειροι Καθηγητές Μουσικής.

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης παρέχει στους μαθητές του τίτλους αναγνωρισμένους από το Υπουργείο Πολιτισμού και με αναγνωρισιμότητα και κύρος εντός και εκτός Ελλάδος.

Συνεργάζεται με Ανώτατα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού.

Το Ωδείο  Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ωδείου, Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας, τηλ. 24410 -75440,42896, e- mail: nke@otenet.gr.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η ελεγχόμενη στάθμευση και το χαράτσι που επιβάλλει η νέα Δημοτική Αρχή
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ