Ειδήσεις

Ο Διόνυσος ΑΣ συμμετέχει στα μπλόκα


 

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Συνάδελφοι αγρότες ο μόνος δρόμος που έμεινε για να αλλάξει η αντιαγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης Σύριζα Ανελ είναι ο δρόμος του αγώνα .

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και αφορούν την επιβίωση μας.

Η σημερινή πολιτική οδηγεί στην συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια και μας αναγκάζει να εγκαταλείψουμε της καλλιέργειες μας. Η αύξηση του συντελεστή της φορολογίας από το 13% στο 22%του εισοδήματος , το τέλος επιτηδεύματος ,ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικώνεισφορών ,η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια μας οδηγούνενγνώση τους να εγκαταλείψουμετη γη μας .Κοινά είναι τα προβλήματα όλων των αγροτών .Ως αμπελουργοί από 1/1/2016 δεχτήκαμε ένα ακόμα μέτρο που οδηγεί την αμπελοκαλλιέργεια στην εγκατάλειψη , την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης 20 λεπτά / λίτροστο κρασί χωρίςμάλιστα νατο ζητήσουν οι δανειστές. Από τα 600 εκ. ευρώ που ευελπιστούσε να εισπράξει η κυβέρνηση είσπραξε μόνο το ένα πέμπτο. Η κυβέρνηση με την επιβολή αυτού του φόρου πέτυχε να κυκλοφορούν στην αγοράπολλά κρασιά αμφιβόλου ποιότητας σε βάρος των καταναλωτών με παράλληληαύξηση της φοροδιαφυγής .

Από 1/1/2017 δεν επιδοτούνται οι νέες φυτεύσεις αμπέλων. Ποιος αμπελουργός σήμερα θα φυτεύσειαμπέλι όταν το κόστος φύτευσης ξεπερνά τα 1200 ευρώ το στρέμμα ενώ θα εισπράξει μετά από 4 χρόνια .

Για τον λόγο αυτό και το    Το ΔΣ του Διόνυσου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στης κινητοποιήσεις που οργανώνει η  Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων . Κοινά είναι τα προβλήματα κοινός και ο αγώνας.

Ο πρόεδρος  Γκαζούνης Φώτης

Ο διευθυντής Σκαμαγκούλης Θωμάς

Προηγούμενο άρθρο Τα προβλήματα από τα καιρικά φαινόμενα θα θέσει η ΕΝΠΕ στον Υπουργό Εσωτερικών
Επόμενο άρθρο ΕΟΣΚ: Παρουσίαση προγράμματος δραστηριοτήτων