Δολιοφθορές και κλοπές καυσίμων με το καλημέρα στον Δήμο Αργιθέας


Συγκεκριμένα, άγνωστα, προς το παρόν, άτομα εισήλθαν στο χώρο φύλαξης των οχημάτων του Δήμου και αφαίρεσαν τις μπαταρίες του οχήματος αποκομιδής απορριμμάτων, προκαλώντας ταυτόχρονα και άλλες φθορές στην περιουσία του Δήμου, στην περιουσία των Αργιθεατών.
Επίσης αφαίρεσαν ποσότητα καυσίμων από τα ρεζερβουάρ των μηχανημάτων, προκαλώντας τους και φθορές. Επίσης αφαίρεσαν γεμάτα δοχεία πετρελαίου που ήταν αποθηκευμένα για εύκολη μεταφορά τους στα μηχανήματα του Δήμου.
Το συμβάν έχει επιληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου και διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Ο Δήμος Αργιθέας θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια και άλλα φαινόμενα ώστε να προστατευτεί το περιουσιακό υλικό του Δήμου μας, που αν και λιγοστό είναι άκρως απαραίτητο για τη λειτουργία του και την ανακούφιση των Δημοτών και μάλιστα ενόψει του χειμώνα.
Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αργιθέας ζητά συγνώμη από τους δημότες …..
Μια εβδομάδα μετά την εγκατάστασή μας στο Δήμο, είμαστε υποχρεωμένοι, για λόγους που δεν ανήκουν στην ευθύνη μας, να ανακοινώσουμε δημόσια, ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, προσωρινά, στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Ο Δήμος Αργιθέας διαθέτει δύο οχήματα για την αποκομιδή, τα οποία, μετά βίας επαρκούν για τις ανάγκες του Δήμου. Από την εξαντλητική προσπάθεια κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, το ένα όχημα είναι ακινητοποιημένο με μηχανική βλάβη η οποία καταγράφεται ως φυσιολογική φθορά και συντήρηση. Το δεύτερο όχημα έχει διαρρηχθεί κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου (6-7 Σεπτεμβρίου), αφαιρέθηκαν οι μπαταρίες του, προξενήθηκε ζημιά στα καλώδια σύνδεσης και απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για την αποκατάστασή τους.
Μόλις αποκατασταθεί η ζημιά η αποκομιδή θα συνεχιστεί κανονικά.

Ανθηρό 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δήμαρχος

Λάμπρος Γ. Τσιβόλας

 

Προηγούμενο άρθρο Άρχισαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Ευθυμιάδη»
Επόμενο άρθρο Πρόταση Σιούφα για δημιουργία ενυδρείου στο Φάληρο