Δομ. Βερίλλης: «Πλίθινη αγορά – 5 χρόνια προπαγάνδας»


Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λεγόμενη πλίθινη αγορά του Προδρόμου υπήρξε, από το σύνολο των ομιλητών, έντονη αντίθεση για τη συνολική πρόταση αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο ζήτημα αυτό.

Προσωπικά, επεσήμανα ότι η πλίθινη αγορά, έργο ανέφικτο και χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία, απετέλεσε, μαζί με το λεγόμενο Αεροδρόμιο Μυρίνης, για ολόκληρη την τετραετία στο Δήμο Κάμπου την κύρια προπαγάνδα του κ. Παπαλού.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έγινε τίποτα απολύτως και ότι τα πράγματα βρίσκονται τώρα σε μηδενική βάση, ίσως δε, είναι και σε χειρότερο σημείο από ότι το 2008 στο Δήμο Κάμπου.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια προπαγάνδας στο Δήμο Κάμπου, να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και στο Δήμο Καρδίτσας και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Να συζητούμε, δηλαδή, από την αρχή, απλά για τη δυνατότητα σύνταξη «προμελέτης σκοπιμότητας» χωρίς τίποτα άλλο και χωρίς την ύπαρξη κάποιου προγράμματος χρηματοδότησης ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος, η πόλη και όλα τα χωριά, έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Σήμερα, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, απαιτείται συστηματική προσπάθεια και αποτελεσματικότητα και όχι προπαγάνδα και δημόσιες σχέσεις.

Αυτά κυρίως, επεσήμανα στη συζήτηση στο Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Παπαλό.

Ο ίδιος στην απάντηση του, αντί να αντιληφθεί την ανυπαρξία έργου στο Δήμο Καρδίτσας – της πρωτεύουσας του νομού – και του μεγαλύτερου δήμου, αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, άσχετα με το συζητούμενο θέμα. Μάλιστα με τρόπο που δεν τιμά την Καρδίτσα, τους κατοίκους της και την ιστορία της.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε με τον πλέον ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο, κατηγορώντας με μάλιστα, για τις  προσπάθειές κατασκευής τού έφιππου ανδριάντα τού Γεωργίου Καραϊσκάκη, η οποία ως γνωστόν είναι στην φάση της κατασκευής, καθώς και για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος προς τιμήν των δυτικοθεσσαλών στρατιωτών στο 731. Ενός Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο  η πολιτεία αναγνωρίζει και τιμά την συνεισφορά των Καρδιτσιωτών στους αγώνες για την πρόοδο και την ελευθερία της Ελλάδος.

Όμως η προβολή της ιστορίας και η ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής μας δεν είναι κακό. Ίσα – ίσα το να αποδίδουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στους δικούς μας ανθρώπους και συγχρόνως να προβάλουμε και να δίνουμε κύρος στην Καρδίτσα είναι και επιβεβλημένο και την βοηθά στο παρόν και το μέλλον της.

Βέβαια, για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, ο οποίος υστερεί σε υποδομές, απαραίτητη προϋπόθεση είναι, χωρίς αμφιβολία, η υλοποίηση των Μεγάλων Έργων και των Υποδομών με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα.

Αυτός είναι ο λόγος που πάντα προσπαθούσα για τις νέες τεχνολογίες, τον Ε65, τα αρδευτικά έργα, τους οδικούς άξονες, τη σιδηροδρομική σύνδεση και τις άλλες απαραίτητες , ουσιαστικές, υποδομές της Καρδίτσας.

Αλλά και στο Δήμο Καρδίτσας, την προηγούμενη τετραετία, υπήρξε σημαντικό έργο ενώ σήμερα τα πράγματα έχουν πάρει, δυστυχώς, μία πολύ αρνητική τροπή.

Για αυτό όμως δεν φταίει κανένας άλλος, ούτε φυσικά η προβολή της ιστορίας της Καρδίτσας, παρά μόνον η ασκούμενη πολιτική.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός: «Θετική εξέλιξη σε μια επικίνδυνη οικονομική συγκυρία»
Επόμενο άρθρο Εγκλεισμός