Ειδήσεις

Δράσεις για την Παυσιλυπούπολη και την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού


Με δύο ωραίες δράσεις συνεχίζουν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. να συμμετέχουν στα δρώμενα της πόλης μας. Το Σάββατο 10 Δεκέμβρη, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας και του ωραίου θεματικού πάρκου της Παυσιλυπούπολης, στις 5 το απόγευμα στο χώρο του αναψυκτηρίου του Παυσιλύπου, θα διαβάσουν στα παιδιά το πολύ όμορφο και έξυπνο παραμύθι της Birdie Black «Ένα δώρο για τον καθένα» από τις εκδόσεις Ίκαρος. Στη συνέχεια οι μικροί φίλοι που θα βρεθούν εκεί, θα φτιάξουν μαζί μας, από ένα όμορφο δώρο για τον καθένα!!!

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη και ώρα 11:30 το πρωί, στην Παιδική βιβλιοθήκη Παυσιλύπου, το θεατρικό εργαστήρι «Ρόδα», θα παρουσιάσει σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το δέντρο». Ένα πρόγραμμα με κουκλοθέατρο και θεατροπαιδαγωγική δραστηριότητα όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το θέμα του αστικού δημόσιου χώρου και του πρασίνου.

Το πρόγραμμα γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Δεκεμβρίου.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 1946 γεννήθηκε η UNICEF για να βοηθήσει τα παιδιά της κατεστραμμένης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Ευρώπης.

Στη διάρκεια των περίπου 70 χρόνων από την ίδρυσή της, έχει προσφέρει πολλά, πάρα πολλά, τόσο στη χώρα μας, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Φτάνει όμως μια οργάνωση για να εξαλείψει τον πόνο, την εκμετάλλευση και τις κακουχίες που περνούν τα παιδιά σήμερα;

Αν δούμε ένα – ένα τα 10 βασικά δικαιώματα των παιδιών, θα δούμε ότι τόσο στη χώρα μας, όσο και σ’ όλο τον κόσμο, ακόμη και στις πιο ανεπτυγμένες τεχνολογικά και όχι μόνο χώρες, αυτά,  άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο καταπατούνται καθημερινά.

Από το πρώτο που αναφέρει ότι το παιδί έχει δικαίωμα να γεννηθεί έως και το δέκατο που μιλάει για έναν κόσμο ανθρώπινο και δίκαιο, πόσα και πόσα παιδιά δε ζουν μέσα στη βία της οικογένειας ή των πολέμων, σε κοινωνίες που οι κυβερνήσεις τους, δε σέβονται το περιβάλλον, που δεν τους παρέχουν τη βασική μόρφωση, το χώρο και το χρόνο να παίζουν, να τους μάθουν τι είναι καλό για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Πολλά παιδιά δεν έχουν καν οικογένεια και δεν ζουν ανέμελα και μέσα σε αθωότητα την παιδική τους ηλικία, αναγκασμένα να δουλεύουν ή και να παντρεύονται ακόμη ακόμη, από πολύ πολύ μικρά.

Τέλος και ειδικά τα τελευταία χρόνια πολλά παιδιά πέφτουν θύματα τεράτων που τα εκμεταλλεύονται μέσα από τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο.

Θα πρέπει λοιπόν, όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, απλοί πολίτες και κυβερνήσεις, όλοι εμείς οι φορείς που ασχολούμαστε με τα παιδιά, να τους δώσουμε τις σωστές κατευθύνσεις, την ψυχική ηρεμία και την οικογενειακή ζεστασιά ώστε να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν σωματικά και πνευματικά ήρεμα και να ευελπιστούμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία μας και τον κόσμο ολόκληρο.

Καλούμε λοιπόν, όλα τα παιδιά της πόλης μας, να συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας και όλοι μαζί να φωνάξουμε δυνατά «Ζήτω τα παιδιά όλου του κόσμου»!

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για το 12ο Συνέδριο και γιορτή για τα παιδιά
Επόμενο άρθρο Κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού τοποθέτησε ο Δ. Μουζακίου