Ειδήσεις

Δράσεις της Λέσχης Ανάγνωσης του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων


Με το βιβλίο “Η Υφάντρα της Πόλης” της Βασιλικής Διαμαντή συνεχίζει τη δράση της για τη φετινή δεύτερη χρονιά της η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

Πρόκειται για το δεύτερο μυθιστόρημα της συγγραφέα, η οποία κατάγεται απο τους Μαυραχάδες του Δήμου Σοφάδων και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφαδων το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα με συντονιστές τη Χριστίνα Λιούτα, φιλόλογο και το Βαγγέλη Ντελή, φιλόλογο- συγγραφέα. Να σημειώσουμε ότι κατα τη φετινή περίοδο η Λέσχη προσεγγισε έργα σύγχρονων καταξιωμένων συγγραφέων όπως ο Μήνας Βιντιάδης, ο Αρης Σφακιανάκης, ο Χρήστος Χωμενίδης.

Πρόσφατα τα μέλη, αλλά και φίλοι της Λέσχης επισκέφθηκαν το χώρο Ανοιχτή Τέχνη στην Αθήνα, όπου συναντήθηκαν με την κυρία Ευγενία Φακίνου, μια απο τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της σύγχρονης Νεοελληνικής Λογοτεχνίας η οποία με μεγάλη χαρα και προθυμία δέχθηκε τις ερωτήσεις όλων και συνομίλησε μαζί τους για δυο ώρες περίπου.
Την ίδια ημέρα η Λέσχη φιλοξενήθηκε στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και ξεναγήθηκε εκεί απο τον Διευθυντή της κ. Φίλιππο Τσιμπόγλου τον οποίο και ευχαριστεί για την ιδιαίτερη τιμή που της επιφύλαξε. Η επίσκεψη στην Αθήνα ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στην έκθεση του Van Gogh.
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται – μεταξύ άλλων- η παρουσίαση των νέων βιβλίων του Βαγγέλη Ντελή, αλλά και της ποιητικής συλλογής ” Τα Ορεινά” του Καρδιτσιώτη ποιητή Χρήστου Κολτσίδα, ο οποίος τιμήθηκε με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή , αλλα και ένα μοναδικό αφιέρωμα στον σπουδαίο ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Γκανά.
Για πληροφορίες: 6977150417 και 6971640175.

 

Προηγούμενο άρθρο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: 10 χρόνια δικαίωσης της εκλογής του - Του Δημήτρη Σιούφα
Επόμενο άρθρο Mνημόσυνο για τους πεσόντες υπέρ Πατρίδος