Δράσεις του Μουσικού Σχολείου τις μέρες των Χριστουγέννων


Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα πολύπλευρο σχολείο που καλλιεργεί την αγάπη για τη μουσική, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και την ευαισθησία σε θέματα πολιτισμού, ωθεί τους μαθητές σε αναζητήσεις και οράματα. Στο πνεύμα αυτό-πάντα παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας με ολοένα και πιο ποιοτικές παρουσιάσεις- δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που απευθύνονται στους συμπολίτες μας και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη συμπαράστασης, συντροφιάς, ψυχικής και υλικής υποστήριξης.
Τις ποικίλες εκδηλώσεις υλοποίησαν τα Μουσικά σύνολα του σχολείου τα οποία δραστηριοποιήθηκαν έντονα τις μέρες αυτές. Σκόπιμο όμως να πούμε με λίγα λόγια τι είναι τα μουσικά σύνολα. Μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες μαθητών όλων των τάξεων του ΜΣΚ δύο φορές την βδομάδα και για δύο ώρες την κάθε φορά, διαμορφώνουν τη δουλειά τους η οποία παρουσιάζεται σε συναυλίες εντός και εκτός του σχολείου. Οι μαθητές επιλέγουν το σύνολο που τους ταιριάζει ανάλογα με το όργανο που παίζουν, πάντα σε συνεργασία με τον εποπτεύοντα καθηγητή και το επίπεδο γνώσης που έχουν πάνω στο μουσικό όργανο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές την ώρα των μουσικών συνόλων δεν διακρίνεις ηλικίες και τάξεις και συχνά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τον καθηγητή από τον μαθητή!
Οι δράσεις λοιπόν του Μουσικού Σχολείου ξεκίνησαν στις 18-12-2015
όταν οι μαθητές του συνόλου της Ελληνικής μουσικής επισκέφθηκαν το ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας και γνώρισαν τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των υπευθύνων, θαύμασαν τις αντιδράσεις των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί , τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί τους με κέφι και ενθουσιασμό.
Την ίδια μέρα το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου παρευρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας όπου σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του ΓΝΚ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την ομάδα καλαθοσφαίρισης ΑΣΚ , χάρισαν όμορφες στιγμές στους νοσηλευόμενους αλλά και στους εργαζόμενους Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν σε όλους τα κάλαντα όταν ακούστηκαν στην Παιδιατρική Κλινική.

Στις 20-12-2015 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου στο Δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας. Έξι μουσικά σύνολα του ΜΣΚ εμφανίστηκαν προσφέροντας σε μαθητές, γονείς και προσκεκλημένους μια καταπληκτική μουσική πανδαισία, μια επαγγελματική μουσική εκδήλωση με τραγούδια γύρω από το πνεύμα των Χριστουγέννων και των γιορτών. Συμμετείχαν τα Μουσικά Σύνολα: Βυζαντινής μουσικής (υπ. κ. Μαυρομάτης Γιάννης), JAZZ (υπ. Κ. Λάππας Νότης), Κιθάρας (υπ. κ. Παπαδημητρίου Βασιλική), Χορωδίας- Ευρωπαϊκής μουσικής (υπ. Ζαχαρτζής Μιχάλης), Μπαντίνα (υπ. κ. Παλαπέλας Άγγελος) και Ελληνικής μουσικής (υπ. Παππάς Ηλίας). Το κοινωνικό παντοπωλείο οργάνωσε την συγκέντρωση ειδών ανάγκης.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα Σύνολα Ελληνικής Μουσικής και η Μπαντίνα του ΜΣΚ παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στο μύλο των ξωτικών στη γειτονική πόλη των Τρικάλων.
Στις 22-12-2015 ακολούθησε η καθιερωμένη πλέον γιορτή του ΜΣΚ με τα Δημοτικά της πόλης μας. Αυτή τη χρονιά σειρά είχαν οι μαθητές των 2ου, 6ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους, κάνοντας πράξη μια ωραία συνεργασία μεταξύ μαθητών και καθηγητών Α/θμιας και Β/θμιας, που είχε σαν αποτέλεσμα μια όμορφη και πολύχρωμη γιορτή. Παρόν και στο χώρο του σχολείου το κοινωνικό παντοπωλείο. Οι δράσεις και οι συμμετοχές του Μουσικού Σχολείου για τις γιορτές των Χριστουγέννων ολοκληρώθηκαν στις 23-12-2015 όταν τα Σύνολα Ελληνικής Μουσικής και η Μπαντίνα, έδωσαν κέφι, χρώμα και ζωντανές μαγικές μουσικές στιγμές σε κεντρικά σημεία της πόλης μας και στην Παυσιλυπούπολη συμμετέχοντας έτσι στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Καρδίτσας.

Κλείνοντας, η Δ/νση του ΜΣΚ και ο Σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί και συγχαίρει για αυτή τη συνεισφορά, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, τους συμμετέχοντες καθηγητές του σχολείου και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και τους εύχεται καλές γιορτές.

Προηγούμενο άρθρο Στην Παυσιλυπούπολη οι νέοι του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό επισκέφτηκε ο πρόεδρος Τριτέκνων Τρικάλων κ. Λιούλιος