Ειδήσεις

Δράσεις του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας τον μήνα Δεκέμβριο


Το Σχολείο συνιστά ένα κύτταρο της κοινωνίας μας, ανοίγει τις πόρτες του στην Κοινωνία και επικοινωνεί αμφίδρομα μαζί της. Το 5ο Γυμνάσιο πιστό σε αυτήν την αρχή πραγματοποίησε τον μήνα Δεκέμβριο μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Αναλυτικότερα:

Από τις 10 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2018 το σχολείο μας φιλοξένησε με μεγάλη χαρά την πρώτη Διακρατική Συνάντηση στο πλαίσιο του Erasmus+ ΚΑ229 Learn 4 Life : Active and Responsible Citizenship. Τριανταέξι  μαθητές και 11 καθηγητές από το Szkoła Podstawowa im. Sebastiana Fabiana Klonowicza w Sulmierzycach της Πολωνίας, το Istituto Comprensivo Atri της Ιταλίας, το Atakum Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu της Τουρκίας και το Palatul Copiilor Craiova της Ρουμανίας μαζί με τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μοιράστηκαν μοναδικές και δημιουργικές εμπειρίες μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που είχαν οργανωθεί από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς αυτής της συνάντησης, τις κυρίες Σπαή Μαρία, Παππά Ελευθερία, Τσαντίκου Βάνα και τον κ. Αλεξίου Βασίλη.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018. Μια πανέμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έλαβε χώρα, για μια ακόμη χρονιά την Παρασκευή 21/12 στο σχολείο μας. Μια εκδήλωση που συγκίνησε και ενθουσίασε. Η γιορτή, που είχε τον τίτλο «Τα Χριστούγεννα στο χώρο και στο χρόνο», ήταν αφιερωμένη στα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας μας. Οι μαθητές μας ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να γνωρίσουν καλύτερα με ποιον τρόπο γιορτάζονται οι Άγιες αυτές μέρες. Παράλληλα με τα ενδιαφέροντα δρώμενα, οι μαθητές μας τραγούδησαν κάλαντα και τραγούδια τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά με την πολύτιμη συμβολή της χορωδίας του σχολείου, δημιουργώντας έτσι μια ευχάριστη εορταστική ατμόσφαιρα. Υπεύθυνες των αφηγήσεων, των προβολών και της προετοιμασίας των μαθητών/τριών ήταν οι καθηγήτριες του σχολείου μας κυρίες Αφροδίτη Καβάλλα και Τσαντίκου Βάνα. Το μουσικό σύνολο δίδαξε και συντόνισε η καθηγήτρια Μουσικής κα. Νασέλου Φωτεινή. Η όμορφη εκδήλωση τελείωσε με τις ευχές του Διευθυντή κ. Κατσάρου Φώτη προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για «Καλά Χριστούγεννα, Καλή ευλογημένη και δημιουργική χρονιά».

Την Πέμπτη 20/12 οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας συνδύασαν την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψής τους. Oι μαθητές/ τριες και οι εκπαιδευτικοί,     (κυρίες Καλοτύχου Δήμητρα, Ζάρρα Χριστίνα και  Παπαλού Αγλαΐα) επισκέφθηκαν, τον «Μύλο των ξωτικών», στα Τρίκαλα, όπου εδρεύει το μεγαλύτερο παραμυθένιο εργοστάσιο του Αη-Βασίλη στο κόσμο. Εκεί  ο Αη-Βασίλης και τα … ξωτικά του κατασκευάζουν παιχνίδια, παρασκευάζουν γλυκίσματα, έχοντας συνεργάτες του μαθητές των σχολείων που καταφθάνουν απ΄ όλη την Ελλάδα! Τα χιλιόμετρα από χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, το εργοστάσιο σοκολάτας, τα ζώα από αρκτικές περιοχές, το ταξίδι σε χώρες μακρινές, το ταχυδρομείο, ο αλευρόμυλος και το παραμυθόσπιτο των ξωτικών, το σπίτι του Αη-Βασίλη καθώς και τα δεκάδες παιχνίδια και δραστηριότητες κλέψανε τις εντυπώσεις και πρόσφεραν στους εκδρομείς την απαραίτητη χαλάρωση και διασκέδαση, λίγο πριν προετοιμάσουν την καλή τους πράξη εν όψει των Χριστουγέννων.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Κάλαντα από τη Στρατονομία και τη Φιλαρμονική στο Δημαρχείο