Ειδήσεις

Δράσεις του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας τον μήνα Νοέμβριο


Το Σχολείο συνιστά ένα κύτταρο της κοινωνίας μας, ανοίγει τις πόρτες του στην Κοινωνία και επικοινωνεί αμφίδρομα μαζί της. Το 5ο Γυμνάσιο πιστό σε αυτήν την αρχή πραγματοποίησε τον μήνα Νοέμβριο μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Αναλυτικότερα:

Την Πέμπτη 15/11 πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας ενημέρωση των γονέων μετά από πρόσκληση της παιδαγωγικής ομάδας που ασχολείται με την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτωνErasmus+. Μέσω των δράσεων και των κινητικοτήτων στο εξωτερικό το 5ο Γυμνάσιο στοχεύει στη διεύρυνση των οπτικών παραστάσεων, γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτούν τα παιδιά με την επαφή και επικοινωνία σε νέα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά περιβάλλοντα. Οι μαθητές βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στις ξένες γλώσσες και αποκτούν πολιτιστικές και κοινωνικές ικανότητες που βγάζουν το μαθητή και τη μαθήτρια από το μικρόκοσμο της σχολικής μονάδας και του δίνουν πολύτιμα εφόδια για το μέλλον του στο σύγχρονο κόσμο.

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου, λοιπόν, πληροφορήθηκαν τους στόχους, τις φιλοδοξίες αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν για τους μαθητές από τα παραπάνω προγράμματα. Ακολούθησε διάλογος και επισημάνσεις των γονέων για την καλύτερη αξιοποίηση των προγραμμάτων αυτών. Ο διευθυντής του σχολείου και η παιδαγωγικής ομάδας ευχαρίστησαν πολύ τους γονείς για την παρουσία τους!

Σημειώνεται πως τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής :

  1. Learn 4 Life : Active and Responsible citizenship (2018 – 2020).

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών, η γνωριμία τους με την Ευρώπη και τη λειτουργία των θεσμών της, η συμμετοχή τους στη δημοκρατική ζωή, και η βελτίωση των γνώσεών τους σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες στο μέλλον. Οι χώρες που θα συνεργαστούν για την υλοποίησή του είναι η Ελλάδα, η Πολωνία, η Ιταλία, η Ρουμανία και η Τουρκία.

  1. Vallues Educationin Action (2018 – 2020).

Σκοπός αυτής της σύμπραξης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στις βασικές ανθρωπιστικές και ηθικές αξίες, οι οποίες πρέπει να καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ώστε τα παιδιά να βελτιώσουν τις συναισθηματικές και ψυχικές ικανότητές τους ως απαραίτητο εφόδιο για την υπόλοιπη ζωή τους.

Οι χώρες που θα συνεργαστούν για την υλοποίησή του είναι η Ελλάδα, η Λιθουανία, η Σουηδία, η Ιταλία, και η Τουρκία.

Την Παρασκευή 16/11 στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και συγκινητική εκδήλωση, για να τιμήσει αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στην επιβολή της δικτατορίας στην Ελλάδα. Αν και πέρασαν 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία οδήγησε στην τελική πτώση της αιματοβαμμένης δικτατορίας των συνταγματαρχών και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας, τα αιτήματα της εξέγερσης παραμένουν επίκαιρα, ιδιαίτερα στη δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Η γιορτή περιελάμβανε την παρουσίαση του χρονικού της εξέγερσης μέσα από εικόνες και ήχο με την χρήση των νέων τεχνολογιών, την αφήγηση κειμένων και την απαγγελία ποιημάτων. Η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων εκφράζουν τα συγχαρητήρια και τις θερμές τους ευχαριστίες τους στους μαθητές που συμμετείχαν ενεργά στην υλοποίηση της εκδήλωσης, καθώς επίσης τους υπεύθυνους για τη διοργάνωση καθηγητές κ. Αλεξίου Βασίλη και κα. Νασέλου Φωτεινή.

Την Πέμπτη 22/11 αντιπροσωπεία- ομάδα του σχολείου μας, αποτελούμενη από έναν εκπαιδευτικό (τον φιλόλογο κ. Αλεξίου Β.) και τρεις μαθητές της Β’ Τάξης πήραν μέρος στη διασχολική δραστηριότητα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας με τίτλο «Σημεία και χώροι της πόλης της Καρδίτσας με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον». Απώτερος στόχος της παραπάνω προσπάθειας είναι η παραγωγή εκπαιδευτικού- διδακτικού υλικού για την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας.

Από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου Τέσσερις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα επισκεφτούν την Άγκυρα, πρωτεύουσα της Τουρκίας, στο πλαίσιο ενός από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Εrasmus+, που υλοποιούνται από το σχολείο. Πρόκειται για τη Βασική Δράση ΚΑ229 (Διασχολικές συμπράξεις) με τίτλο«Vallues Educationin Action» και κωδικό 2018-1-TR01-ΚΑ229-059208­­_5.

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Ο κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους, θα θερίσει θύελλες
Επόμενο άρθρο Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στον 15ο Τιτάνιο Δρόμο