Ειδήσεις

Δράση Επαγγελματικού Πρoσανατολισμού στο Παράρτημα Ρομά Σοφάδων


Για πρώτη φορά το προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά Σοφάδων πραγματοποίησε  την Παρασκευή 7 Ιουνίου, δράση Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές Ρομά του Γυμνασίου Σοφάδων και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  Σοφάδων (ΣΔΕ) .

Έγινε αναλυτική παρουσίαση του ΕΠΑΛ Σοφάδων από τον Διευθυντή κ  Σωτήρη Μανόπουλο και ανάλυση του προφίλ των ειδικοτήτων και των επαγγελματικών διεξόδων που παρέχουν οι ειδικότητες του ΕΠΑΛ. Αναλύθηκαν και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις  δεξιότητες των συγκεκριμένων επαγγελμάτων, με στόχο να ταιριάξουν στο επαγγελματικό προφίλ και τις προσδοκίες των παιδιών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρακτικής και ουσιαστικής ανάλυσης επαγγέλματος  προσκλήθηκε και παρουσίασε το επάγγελμα του λογιστή, επαγγελματίας λογιστής Ρομά που δραστηριοποιείται στην πόλη των Σοφάδων ο οποίος παρουσίασε το επάγγελμα του, τις συνθήκες εργασίας, τις δεξιότητες και την εκπαίδευση που απαιτούνται. Παρουσίασε την ατομική του πορεία, περιγράφοντας πως μέσα από τον καταυλισμό Ρομά κατάφερε να αντιμετωπίσει και να υπερνικήσει  τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυπταν, δίνοντας ένα ισχυρό κίνητρο στα παιδιά να παλέψουν για τα όνειρά τους. Καθώς επίσης έγινε παρουσίαση του επαγγέλματος του Διαμεσολαβητή των παραρτημάτων Ρομά  των Κέντρων Κοινότητας από τον διαμεσολαβητή του Παραρτήματος Ρομά, ο οποίος παρουσίασε την επαγγελματική του πορεία.

Μοιράστηκε στα παιδιά ερωτηματολόγιο από την οικονομολόγο του Παραρτήματος με στόχο την ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών και τον προγραμματισμό  μελλοντικών παρεμβάσεων.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Σοφάδων  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020

 

Προηγούμενο άρθρο Παιδιατρική κλινική εξέταση - Εμβολιασμός
Επόμενο άρθρο Η Α.Κ.Α.Κ. & ο ΑΣΚ στους 23ους Ιωνικούς αγώνες κολύμβησης