Δραστηριότητες μαθητών για την προετοιμασία της Μετάβασής τους από το Γυμνάσιο στο Λύκειο


Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη Μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο, συμμετείχαν σε δραστηριότητες επαγγελματικού προσανατολισμού, όπως:

α) Πληροφόρηση – ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο (Γενικό – Επαγγελματικό Λύκειο).

β) Επίσκεψη στις 2/5/2012 στο 1ο & 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Καρδίτσας  όπου ενημερώθηκαν για τα προγράμματα σπουδών, τους τομείς, τις ειδικότητες και τα προσφερόμενα επαγγέλματα. Ξεναγήθηκαν επίσης στα Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα και απέκτησαν μια εικόνα για το πραγματικό περιβάλλον εκπαίδευσης. Οι παρουσιάσεις και ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τους διευθυντές κ.κ. Στεφανή Απόστολο (1ο ΕΠΑΛ), Τσίρα Αναστάσιο (2ο ΕΠΑΛ), Μπίτσιο Δημήτρη (ΣΕΚ) καθώς και εκπαιδευτικούς – Υπευθύνους Τομέων σ΄ ένα κλίμα φιλικό και άρτια οργανωμένο.

γ) Ενημερωτική εκδήλωση στις 11/5/2012 στο χώρο του σχολείου για τις σχολές και τα τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την  ενημέρωση πραγματοποίησε η κα Καβράκη Αθηνά Υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης  ΤΕΙ/Λ με εποπτικά μέσα και συζήτηση με τους μαθητές για τα προγράμματα σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους των μαθητών από τις συγκεκριμένες σχολές.

Οι παραπάνω δράσεις σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν από την καθηγήτρια κα Τσιράκη Ζωή  σε συνεργασία με τη Διευθύντρια και το  Σύλλογο διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος Σχολική Κοινωνική Ζωή και Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχές Σάσας Ραχωβίτσα προς τους υποψηφίους Πανελληνίων
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε η ασπρόμαυρη έκθεση φωτογραφίας