Ειδήσεις

Δρομολογείται η ανακατασκευή τμήματος της Κεντρικής Πλατείας της Καρδίτσας


Με αφορμή ερωτήματα και επισημάνσεις  σχετικά με την αποκατάσταση φθαρμένων πλακιδίων της  κεντρικής πλατείας της πόλης θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες για τα εξής:

Ως Δήμος Καρδίτσας έχουμε κατ’ επανάληψη πραγματοποιήσει παρεμβάσεις για την αποκατάσταση φθορών στην κεντρική πλατεία αντικαθιστώντας σπασμένα πλακίδια Με δεδομένο όμως οτι το σχετικό απόθεμα που διέθετε ο Δήμος έχει εξαντληθεί, το εργοστάσιο παραγωγής των συγκεκριμένων πλακιδίων έχει σταματήσει τη λειτουργία του και τα πλακίδια αυτού του τύπου γενικά έχουν εκλείψει από την παγκόσμια  αγορά δεν είναι πλέον δυνατή η συνέχιση της αντικατάστασής τους.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και με δεδομένο οτι η επιλογή των υλικών πλακόστρωσης της πλατείας αποδείχθηκε στην πράξη ατυχής, δρομολογήσαμε έργο ανακατασκευής της κεντρικής ζώνης της πλατείας (προέκταση του πεζοδρόμου Λάππα).

Η σχετική μελέτη, συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εγκρίθηκε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή.

Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι μάρμαρο, υλικό που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αντοχή, είναι εύκολο να αντικατασταθεί σε περίπτωση μελλοντικής φθοράς, ενώ “δένει” και αισθητικά με τα υπόλοιπα υλικά της πλατείας.

Με δεδομένο οτι το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και να αρχίσει να υλοποιείται προς τα τέλη της Άνοιξης, η αποκατάσταση των εκτεταμένων φθορών που προκλήθηκαν στην πλακόστρωση από την ρίψη αλατιού κατά την πρόσφατη κακοκαιρία αποκαθίστανται προσωρινά μόνο με τη χρήση τσιμέντου.

Πιστεύουμε οτι με την παρέμβαση που έχουμε δρομολογήσει θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά η κεντρική πλατεία και ζητούμε την κατανόηση των δημοτών για την προσωρινή εικόνα της .

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδες του Δικτύου φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων
Επόμενο άρθρο ΕΝΚΑ Θεσσαλίας: O δεκάλογος του καταναλωτή