Δρομολογούνται οι παρεμβάσεις στους οικισμούς εργατικών κατοικιών Καμινάδων


Εποικοδομητικές επαφές του Δημάρχου Καρδίτσας με τη Διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Θετικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν στο ζήτημα των εργασιών που απαιτούνται να γίνουν στους οικισμούς εργατικών κατοικιών που βρίσκονται στη συνοικία των Καμινάδων, θέμα για το οποίο υπήρξαν συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου Καρδίτσας και ο Δήμαρχος κ. Δομ. Βερίλλης είχε κατ’ επανάληψη επαφές με τη Διοίκηση και υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας τόσο τους προηγούμενους μήνες, όσο και κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα έχουν αρθεί πλέον τα διαδικαστικά προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει το έργο «Αντικατάσταση αμιαντοστεγών με κεραμοσκεπές και παρεπόμενες εργασίες», για το οποίο ο σχετικός διαγωνισμός διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007 από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κατακυρωθεί στον μειοδότη, για να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, καθώς η προηγούμενη Διοίκηση του ΟΕΚ έκρινε ότι το έργο δεν θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από τον Οργανισμό, αλλά να επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες!

Με επιστολές και προσωπικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής οι επιφυλάξεις του Ο.Ε.Κ.  έχουν αρθεί, η Διοίκηση του Οργανισμού έχει αποφασίσει την έγκριση του  αποτελέσματος του διαγωνισμού και το θέμα έχει προωθηθεί πλέον για υπογραφή από την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φ. Πάλλη – Πετραλιά, η οποία θα καθορίσει με την απόφασή της και το αν θα υπάρξει και σε ποιο ποσοστό συμμετοχή και των ιδιοκτητών στη δαπάνη που ανέρχεται στα 2.300.000 ευρώ περίπου για έργα τόσο στον οικισμό «Καρδίτσα Ι», όσο και στον οικισμό «Καρδίτσα ΙΙ». Οι παρεμβάσεις του Δήμου Καρδίτσας θα συνεχιστούν προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατόν μικρότερης οικονομικής συμμετοχής των ιδιοκτητών στη δαπάνη του  έργου που θα εκτελεστεί και αφορά την αντικατάσταση των αμιαντοστεγών με κεραμοσκεπές, αλλά και εργασίες στο εσωτερικό των κατοικιών και τον περιβάλλοντα χώρο (δίκτυα, πλακοστρώσεις κ.α.)

Εργατικές κατοικίες Αγίου Φανουρίου

Όσον αφορά τα προτεινόμενα έργα στον οικισμό «Καρδίτσα ΙΙΙ» που βρίσκεται στην συνοικία Αγίου Φανουρίου οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στη σύνταξη μελέτης διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου με βάση τις νέες χρήσεις που λειτουργούν  και με την αποδοχή των οικιστών και ο Δήμος συνεχίζει την προσπάθειά του για την χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Εργατικές Κατοικίες έναντι του Νοσοκομείου

Όσον αφορά τέλος το συγκρότημα των 227 εργατικών κατοικιών που θα κατασκευαστούν έναντι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, η ενημέρωση από τον Ο.Ε.Κ. είναι ότι εκκρεμεί η εξέταση προσφυγών υποψηφίων αναδόχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Προηγούμενο άρθρο Την Παρασκευή το αποκριάτικο μπαλταφάν της ΔΗΚΕΚ
Επόμενο άρθρο Κακοτεχνίες στο δρόμο από Γέφυρα Τυρολόγου έως Χάνι Νασιώκα