Δρυάδες και Ξενώνας Μητρόπολης στο Δ.Σ. Καρδίτσας


Για την επαναλειτουργία του Δασικού Χωριού Δρυάδες και του Ξενώνα Μητρόπολης συζήτησε μεταξύ άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στη συνεδρίαση της Τρίτης. Και στις δύο περιπτώσεις ζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η επικαιροποίηση/τροποποίηση της απόφασης μισθώματος, ενώ αποφασίστηκε οι δημοπρασίες να γίνουν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η οποία από 3μελής έγινε 9μελής. Ο πρώην Δήμαρχος Ιτάμου και Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσαντήλας εξέφρασε τη λύπη του που η παρούσα θητεία δεν μπόρεσε στον τέταρτο ουσιαστικά χρόνο της θητείας της να επαναλειτουργήσει το Δασικό Χωριό ενώ επέρριψε ευθύνες στον «Καλλικράτη», η εφαρμογή του οποίου επέφερε τις γνωστές αλλαγές με τις γνωστές συνέπειες σε εύρωστες δομές των πρώην Καποδιστριακών Δήμων. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός σχετικά με το θέμα ανέφερε οτι σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται ο πρώην Δήμος Ιτάμου που δεν φρόντισε να τροποποιήσει το καθεστώς λειτουργίας του έτσι ώστε να περάσει στα χέρια του Δήμου Καρδίτσας «ζωντανό». «Είναι ένας πνεύμονας ανάπτυξης για την περιοχή μας και μας ενδιαφέρει να λειτουργήσει άμεσα. Ωστόσο δεν μπορούμε να το δώσουμε τσάμπα, γιατί υπάρχει και εισαγγελέας», κατέληξε ο κ. Παπαλός. Ο κ. Τσαντήλας δεν δέχθηκε την ευθύνη του Δήμου Ιτάμου, ενώ τόσο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σουφλάκος όσο και ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βάιος Βαρελάς που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση ζήτησαν την αναβολή του θέματος έτσι ώστε να μη δεσμευτεί η επόμενη δημοτική αρχή για τα δύο συγκεκριμένα ακίνητα του Δήμου Καρδίτσας. Παρ’ότι η πρότασή τους δεν ψηφίστηκε από το σώμα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σταύρος Παπαγεωργίου υπογράμμισε πως τα δύο συγκεκριμένα οικήματα βαίνουν προς το τέλος των προβλημάτων τους, μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και πολλούς μήνες και δεν μπορεί να σταματήσει ξαφνικά. Άλλωστε -όπως ανέφερε- οι δημοτικές αρχές έχουν συνέχεια. Να σημειωθεί οτι τα μισθώματα τόσο για το Δασικό Χωριό Δρυάδες όσο και για τον Ξενώνα Μητρόπολης είναι 700 ευρώ και 1000 ευρώ μηνιαίως, αντίστοιχα.

 

 

Μοιράστηκαν κλήσεις

 

Στον ανακριτή Καρδίτσας καλούνται να παρουσιαστούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καρδίτσας, σχετικά με τις καταγγελίες που αναφέρονταν στην πρόσφατη ανώνυμη επιστολή που δημοσιοποιήθηκε με θέμα τον ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ και την παραχώρησή του από τον Δήμο. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας ανέφερε οτι αυτά που αναφέρονται στην επιστολή δεν είναι όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα και οτι θα προσκομίσει τα πρακτικά της συνεδρίασης στον κ. Ανακριτή.

 

 

 

Δεοντολογία στον προεκλογικό αγώνα

 

Την τήρηση του κώδικα δεοντολογίας αναφορικά με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές ζήτησε ο κ. Βασίλης Τσαντήλας. Όπως ανέφερε ο ίδιος, κάποιοι επικεφαλής συνδυασμών αλλά και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι χρησιμοποιούν πρακτικές που δεν αρμόζουν σε πολιτισμένες κοινωνίες και ζήτησε από τον Δήμαρχο Καρδίτσας να αναλάβει πρωτοβουλία, να καλέσει όλους τους επικεφαλείς συνδυασμών προκειμένου να διεξαχθεί ένας κόσμιος προεκλογικός αγώνας. Ο κ. Παπαλός ανέφερε οτι είναι νωρίς ακόμη να ανοίξει η προεκλογική περίοδος για τον Δήμο Καρδίτσας, αφού προέχουν ζητήματα του Δήμου, επεσήμανε δε, οτι είναι μια καλή πρόταση η οποία θα συζητηθεί.

Προηγούμενο άρθρο Δρυάδες και Ξενώνας Μητρόπολης στο Δ.Σ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η «Ανατροπή Συμμαχία Ενεργών Πολιτών» για το νερό στο Φύλλο