Δυναμική παρουσία τη Μ. Εβδομάδα του Ωδείου Ευθυμιάδη με τρεις συναυλίες


Δυναμική και πολύπλευρη ήταν η καλλιτεχνική παρουσία του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Τρεις διαφορετικές συναυλίες έδωσε το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα μουσικής, από την Κυριακή των Βαΐων με συναυλία μπλουζ και ροκ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη που είχε κλασική και παραδοσιακή μουσική και τη Μεγάλη Παρασκευή που η Παιδική Χορωδία έψαλε τα Εγκώμια. Συγκεκριμένα η εορταστική ατμόσφαιρα της Μ. Εβδομάδας στην πόλη μας διανθίστηκε με:

  1. Την Κυριακή των Βαΐων στις 9 το βράδυ στην πλατεία Δικαστηρίων το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης σε συνεργασία με τα καταστήματα της πλατείας Δικαστηρίων και το Δήμο Καρδίτσας διοργάνωσεβραδιά BluesRock με το συγκρότημα «THEHAWKS», καθώς του συγκροτήματος ηγείται ο καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας και μπάσου του Ωδείου Ευθυμιάδη, Θανάσης Λύτρας. Πάρα πολύ καιρό είχε η Πλατεία Δικαστηρίων να φιλοξενήσει μια συναυλία ζωντανής μουσικής που θύμιζε παλιότερες εποχές.

  2. Επίσης, τη Μεγάλη Τετάρτη στις 1 Μαΐου 2013 στις 9.00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λόγου και Τέχνης» του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης παρουσίασε μια λιτή μουσική εκδήλωση στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας, που παρακολούθησαν οι φιλόμουσοι Καρδιτσιώτες. O καθηγητής του Ωδείου Δημήτρης Καταραχιάς ερμήνευσε κατανυκτικά και αριστοτεχνικά τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος «Σε τον αναβαλλόμενον» σε ήχο πλάγιο Α’ και «Ήδη βάπτεται κάλαμος» σε ήχο Δ’. Γοήτευσε και η δεξιοτέχνης καθηγήτρια στο σαντούρι Λουκία Βαλάση, η οποία απέδωσε τόσο με το σαντούρι όσο και με τη φωνή της, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας, ενταγμένα στο πένθιμο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

  3. Τέλος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης έψαλε τα Εγκώμια σε τρίφωνη επεξεργασία υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Έλενας Παπακώστα στονΜητροπολιτικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και κατά την περιφορά του Επιταφίου.

Το «Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» για 24 χρόνια τώρα (1989 – 2013) πρωτοπορώντας στην μουσική εκπαίδευση με προγράμματα Σπουδών ισότιμα Πανεπιστημίου, καταγράφει την δικιά του πορεία προσφέροντας ουσιαστική μουσική εκπαίδευση, παρέχοντας πολύπλευρες γνώσεις, ειδικές και γενικές, σε ολόκληρη την έκταση της μουσικής εκπαίδευσης. Το «Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» λειτουργεί σε ένα σύγχρονο κτίριο κόσμημα που έγινε με τις αυστηρές προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού και αποτελεί το στολίδι της μουσικής εκπαίδευσης στο κέντρο της Καρδίτσας. Το Ωδείο αποτελεί την ουσιαστική συμβολή της οικογένειας Ευθυμιάδη που πάνω από μισό αιώνα, προσφέρει στη μουσική εκπαίδευση και τον πολιτισμό της πόλης.

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου της ΕΣΕΚ
Επόμενο άρθρο Το διήμερο 18-19 Μαϊου η εκδήλωση της ΑΛΑΜΑΠ στη Λίμνη Σμοκόβου