Ειδήσεις

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σωματεία της Καρδίτσας


Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, οργάνωσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ την Τετάρτη 16 Οκτώβρη..

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, μίλησε για ένα “κατάπτυστο νομοσχέδιο, ταφόπλακα για τους μισθούς  και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες”. “Κυβέρνηση και εργοδοσία-σημείωσε- επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους απαιτείται  «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου» που θα φέρει νέα συμπίεση μισθών”. Αντίθετα  η κυβερνητική πολιτική δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια, με σκληρό αγώνα κατά την περίοδο της κρίσης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κάλεσε τα Σωματεία του νομού, κάθε εργαζόμενο, αλλά και  κάθε τίμιο συνδικαλιστή,  να πάρει θέση στο πλευρό των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών.

Μετά το τέλος της ομιλίας πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επανεκκινείται το θέμα του Υ/H στη Μεσοχώρα
Επόμενο άρθρο Υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών Τμημάτων του Παν/μίου Θεσσαλίας στη Λαμία