Δυστυχώς επαληθευόμαστε


Η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας εδώ και αρκετό καιρό πια υπολειτουργεί. Οι οικογένειες με μικρά παιδιά που θα έχουν την ατυχία να χρειαστούν επείγουσα ιατρική βοήθεια για τα παιδιά τους μετά το μεσημέρι, θα πρέπει να την αναζητήσουν σε γειτονικούς νομούς. Η τωρινή περίοδος με την έξαρση των ιώσεων είναι απολύτως ενδεικτική.

Δυστυχώς όσο οι τοπικοί άρχοντες δεν γρηγορούν, όσο δεν έχουν συγκεκριμένους ουσιαστικούς στόχους για την Καρδίτσα, όσο αναλώνονται σε “σκληρά ροκ” και λοιπές ανοητολογίες, όσο δεν υπάρχει στρατηγική και σχέδιο για το μέλλον, παρόμοια φαινόμενα όχι μόνο θα παραμένουν, αλλά και θα επεκτείνονται.

Δυστυχώς επαληθευόμαστε μέρα με την μέρα.

Πριν από ένα χρόνο μέσα από την διακήρυξη των στόχων και του οράματός μας ως “Καρδίτσα μας” αναφέραμε χαρακτηριστικά επί λέξει:

Τελικός στόχος μας είναι στο τέλος της εικοσαετίας ο Δήμος Καρδίτσας (τόσο ο αστικός ιστός όσο και τα χωριά του Δήμου) να έχει διπλασιάσει τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων του, αγγίζοντας τον αριθμό των 120.000*.

Η αύξηση του πληθυσμού θα πρέπει να κατανεμηθεί σε κλίμα ισορροπίας σε όλα τα πρώην δημοτικά διαμερίσματα. Αυτή η εξέλιξη θα εξυπηρετήσει τόσο την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου, καθώς η αύξηση του πληθυσμού σταδιακά θα εξυγιαίνει τόσο την τοπική οικονομία, όσο και την ποιότητα βασικών παρεχομένων αγαθών στους πολίτες όπως η υγεία, ο πολιτισμός, η παιδεία κ.λπ., δεδομένου ότι τα νέα μεγέθη του Δήμου θα καθιστούν βιώσιμες, μεγαλύτερες και ποιοτικότερες τις δομές.”

Είναι πολύ οδυνηρό να επιβεβαιώνεσαι μέσα από τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα. Σκοπός μας δεν είναι να δείξουμε ότι εμείς τα λέγαμε, αλλά να κινητοποιήσουμε όχι τις αρχές (ειδικά δε την δημοτική αρχή η οποία έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία διάθεση, κανένα όραμα και κανένα σχέδιο), αλλά την κοινωνία την ίδια. Να απαιτήσει και να κερδίσει τόσο το παρόν όσο και το μέλλον της.

* Οι εξειδικευμένες προτάσεις που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του στόχου της αύξησης του πληθυσμού έχουν δημοσιοποιηθεί επίσης πριν ένα χρόνο περίπου και είναι διαθέσιμες και σήμερα στην ιστοσελίδα μας karditsamas.gr

Για την δημοτική ομάδα “Καρδίτσα μας”

Στέφανος Κατσάρας

Ψυχολόγος MSc

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Σπ. Ταλιαδούρου
Επόμενο άρθρο Επισκέψεις Τσιάρα σε Μουζάκι, Λαζαρίνα, Γελάνθη, Αγιοπηγή, Ρούσσο και Αμπελικό