Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους του Δήμου Σοφάδων


Ο Δήμος Σοφάδων σε συνεργασία με την Π.Ε. Καρδίτσας Δ/νση Αγροτικής  Οικονομίας & Κτηνιατρικής θα υλοποιήσει και φέτος Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε άπορα άτομα και άπορες οικογένειες, βάσει προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το έτος 2013.

Στα πλαίσια αυτά και για την καλύτερη προετοιμασία του Δήμου ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δ. Σοφάδων την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά θέματα στην κάθε τους λεπτομέρεια και να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Οι δημότες που δικαιούνται να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Διανομής Τροφίμων πρέπει να είναι άποροι, με βάση τα παρακάτω οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια:

1.Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 ευρώ

2.Για την άπορη οικογένεια με 2 μέλη μέχρι και 10.700 ευρώ

3.Για οικογένεια με 3 μέλη μέχρι και 11.520 ευρώ

4.Για οικογένεια με 4 μέλη μέχρι και 14.400ευρώ

5.Για οικογένεια με 5 μέλη μέχρι και 17.280 ευρώ

6.Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των 3,το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 ευρώ

Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 €. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, τα ο εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Οι τελικοί δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα από 8 Απριλίου 2013 έως 31 Μαΐου 2013.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι ωφελούμενοι είναι:

  1. Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση τελικού δικαιούχου για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα

  2. Αντίγραφο Αποδεικτικού Στοιχείου Ταυτότητας

  3. Άδεια διαμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών)

  4. Εκκαθαριστικό σημείωμα Φόρου Εισοδήματος του προηγούμενου έτους εφαρμογής προγράμματος

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σοφάδων και στα εξής σημεία:

  1. ΚΕΠ Δ.Ε. Σοφάδων

  2. ΚΕΠ Δ.Ε. Άρνης

  3. ΚΕΠ Δ.Ε. Μενελαϊδος

  4. ΚΕΠ Δ.Ε. Ταμασίου

  5. Δημοτικό Κατάστημα Ρεντίνας

προκειμένου να παραλαμβάνουν και να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους επισυνάπτοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Αυτονόητο είναι ότι αιτήματα που  θα υποβληθούν εκπρόθεσμα ή που θα παρουσιάζουν ελλείψεις ως προς τη συμπλήρωσή τους ή τα συνημμένα δικαιολογητικά θα απορρίπτονται.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά: «ο Δήμος Σοφάδων συμμετέχει σε κάθε πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πέρυσι το ¨Πρόγραμμα Διανομής Τροφίμων¨ αφορούσε μόνο ορεινές περιοχές του Δήμου. Φέτος δίνεται η δυνατότητα σε όλους όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια να υποβάλλουν αίτηση ανεξαρτήτως αν κατοικούν σε ορεινές ή μη περιοχές.

Η προσπάθειά μας είναι να καταγράψουμε πραγματικές ανάγκες και να εντοπίσουμε όσους πραγματικά χρειάζονται βοήθεια. Η εκτίμηση μας είναι ότι ο αριθμός των ατόμων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλος καθώς τα περισσότερα νοικοκυριά βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση».

Προηγούμενο άρθρο Διαμαρτύρονται για τις οργανικές θέσεις οι δάσκαλοι του Νομού
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Μουσείο Καρδίτσας