Ειδήσεις

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών για 60 παιδιά στο Δ. Καρδίτσας


Την ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας πιστοποιεί η συνέχιση της λειτουργίας -για 7η συνεχή χρονιά – σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας του Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου του Δήμου, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών που επιλέγονται με κοινωνικά κριτήρια από την Διεύθυνση  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού να παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια των μελών της Ένωσης.

Μάλιστα από φέτος στα ήδη 30 παιδιά που μαθαίνουν δωρεάν ξένες γλώσσες θα προστεθούν άλλα 30 νέα με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων να βρίσκεται σε εξέλιξη  μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εξήρε την ευαισθησία και την κοινωνική αλληλεγγύη που επιδεικνύουν τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας με τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που αποτελεί πλέον μια κοινωνική δομή για το Δήμο Καρδίτσας και ευχήθηκε να υπάρξουν μιμητές και σε άλλους κλάδους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας κ. Σόλ. Ευαγγελόπουλος ευχαρίστησε με τη σειρά του το Δήμαρχο και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου για τη συνεργασία στην υλοποίηση μιας σημαντικής δομής που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, ενώ εξήρε και τη ευαισθησία των συναδέλφων του που υλοποιούν τη δράση.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης κ.κ. Βίκυ Στάνα (Αντιπρόεδρος), Κασσιανή Τόλη (Ταμίας) Σίσσυ Γεροδημητρού (έφορος Palso) , Βέντζη Τσιρογιάννη (έφορος πολιτιστικού) και Αναστάσιος Τασιάς (έφορος τύπου) καθώς και τα στελέχη της αρμόδιας Δ/νσης του Δήμου κ. Αικ. Καφαντάρη και Φ. Γκαραγκούνη.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Ειδικότερα οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο γραφείο 6 του πρώτου ορόφου της, (Ν. Πλαστήρα 62).

Η αίτηση θα υπάρχει στην ως άνω υπηρεσία και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν είναι :

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

-Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας, Ε1& Ε9, των γονέων ή του ασκούντα την γονική

μέριμνα.

-Αποδεικτικά κοινωνικών κριτηρίων (πχ. πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες,  αναπηρίες κλπ).

-Αντίγραφο βαθμολογίας, ή πτυχίου της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, στην ξένη γλώσσα.

Η αίτηση θα γίνεται δεκτή μόνο εφόσον είναι σωστά τα δικαιολογητικά και οι κηδεμόνες συμφωνούν με τον κανονισμό λειτουργίας.

Προηγούμενο άρθρο Πολιτικές πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση του Αχελώου
Επόμενο άρθρο Twister στα 4 σημεία του ορίζοντα, από τις 6 τελείες της γραφής Braille