Ειδήσεις

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος για 100 Καρδιτσιώτισσες


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των γυναικών της Καρδίτσας στην πρόκληση του Δήμου να προγραμματίσουν έναν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στην Κινητή Μονάδα Μαστογράφου που βρίσκεται την Τρίτη 28/8 και την Τετάρτη 29/8 στην πόλη μας και στο χώρο του άλσους του Παυσιλύπου στο πλαίσιο του προγράμματος  ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης  του καρκίνου του μαστού που υλοποιεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

Σε τοπικό επίπεδο το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας και του παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το διήμερο, όπου η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου φιλοξενείται στην πόλη μας αναμένεται να υποβληθούν σε μαστογραφία περίπου 100 γυναίκες, ηλικίας 40 έως 70 ετών που δεν έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Την Κινητή Μονάδα επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος μαζί με την Πρόεδρο του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ερμ. Βασιλού και στελέχη του παραρτήματος και ενημερώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό που στελεχώνει την Κινητή Μονάδα για την πορεία των εξετάσεων.

Σημειώνεται οτι ο συνολικός αριθμός των γυναικών που απευθύνθηκαν στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού για να κλείσουν ραντεβού για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο ήταν πολλαπλάσιος και δημιουργήθηκε λίστα αναμονής για να υποβληθούν στην εξέταση σε προσεχή επίσκεψη της μονάδας. Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δ. Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Μεταπτυχιακό στη διαχείριση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών