Ειδήσεις

Δωρεάν internet στο Νοσοκομείο Καρδίτσας


Τριάντα ένα (31) Δημόσια Νοσοκομεία της Eυρύτερης Περιφέρειας, ανάμεσα στα οποία και το Νοσοκομείο Καρδίτσας,  αποκτούν για πρώτη φορά υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης και επικοινωνίας τοποθετώντας τη χώρα μας στο χάρτη των σύγχρονων υπηρεσιών και εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 536 σημεία (από τα προβλεπόμενα 910) ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi Hotspot) σε 19 από τα προβλεπόμενα 31 νοσοκομεία που περιλαμβάνονται στο έργο «Ένταξη Νοσοκομειακών Μονάδων στο δίκτυο ΕΔΕΤ για την υποστήριξη ερευνητικών και κλινικών δραστηριοτήτων στην ιατρική και στη βιολογία, σε νεφoϋπολογιστικό περιβάλλον (Cloud Computing)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) Ψηφιακή Σύγκλιση.

Μάλιστα σε λίγες εβδομάδες θα τεθούν σε δημόσια χρήση και τα υπολειπόμενα σημεία των υπολοίπων 12 νοσοκομείων που καλύπτονται από το εν λόγω έργο.

Ο χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός διαθέτει προηγμένα πρότυπα ασφάλειας και αξιοπιστίας, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στους χρήστες φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες), να εξυπηρετεί ταυτόχρονα έναν πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών, και να απαιτεί ελάχιστο διαχειριστικό φορτίο για την λειτουργία τους, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Με αυτήν την υποδομή παρέχεται ελεύθερη και ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους ασθενείς, το προσωπικό, και τους επισκέπτες των ως άνω νοσοκομείων.

Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την ασφαλή κάλυψη των χώρων που φιλοξενούν ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό ή διοικητικό προσωπικό, για την διευκόλυνση της πρόσβασης όλων σε ψηφιακές εφαρμογές και δεδομένα μεγάλης κλίμακας, επιτρέποντας στο άμεσο μέλλον την υποστήριξη συγχρονων εφαρμογών e-Health (electronic Health) και m-Health (mobile-Health), υποστηρίζοντας αποφασιστικά την τεχνολογική εξέλιξη των υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας.

Το έργο καλύπτει επίσης σημαντικό μέρος από τις σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας των ανθρώπων που εργάζονται ή νοσηλεύονται σε δημόσιες νοσοκομειακές μονάδες, με τη χρήση έξυπνων συσκευών νέας τεχνολογίας.

Το έργο ασύρματης δικτυακής κάλυψης των χώρων των Δημοσίων αυτών Νοσοκομείων της Περιφέρειας θα αποτελέσει τη βάση για την υποστήριξη σειράς καινοτόμων λειτουργικών εφαρμογών και υπηρεσιών – προς όφελος των ασθενών, των εργαζομένων και των επισκεπτών – υπηρεσίες οι οποίες θα επιτρέψουν την καλύτερη λειτουργία των Νοσοκομείων και τη διάθεση σύγχρονων και καινοτόμων μορφών εξυπηρέτησης των χρηστών. Οι υποδομές αυτές θα συμβάλλουν επίσης στη μείωση του λειτουργικού κόστους των πληροφοριακών συστημάτων των Νοσοκομείων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσληψη 20 ατόμων στο Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συμπαράσταση στους αγρότες από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας