Δωρεά έργου ζωγραφικής αποδέχτηκε ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλη-τισμού και η Δημοτική Πινακοθήκη


 Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας αποδέχτηκαν πρόσφατα την δωρεά ενός έργου ζωγραφικής, με το οποίο εμπλούτισε την εικαστική της συλλογή∙ πρόκειται για το έργο: γυμνό στο κρεβάτι, 2010, μικτή τεχνική σε καμβά, 100 x 110 εκ., το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον Γιώργο Βλαχάκη, ο οποίος προχώρησε και στην δωρεά αυτού προς την πινακοθήκη.

 Ο Γιώργος Βλαχάκης (Θεσσαλονίκη, 1977) είναι εικαστικός, ειδικός διαγνώστης συντήρησης έργων τέχνης και καθηγητής καλλιτεχνικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (εργαστήριο: Β. Δημητρέα) (1995-2000), της Σχολής Wimbledon School of Arts (master of arts in fine art: painting) (2002-2003) και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Έργων Τέχνης και Μηχανισμών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2006-2008).

Ο κύριος Γ. Βλαχάκης μαζί με την δωρεά του παραπάνω ζωγραφικού έργου παραχώρησε στην πινακοθήκη κι ένα αντίτυπο της επιστημονικής εργασίας του με τίτλο: «Το χρώμα ως συνιστώσα του μακροσκοπικού ελέγχου της αυθεντικότητας ενός έργου ζωγραφικής τέχνης. Ανάπτυξη μεθοδολογίας τεκμηρίωσης»∙ η εργασία αυτή αφορά σε πειραματικές μεθόδους διάγνωσης και ανάλυσης των χρωμάτων και της τεχνικής των έργων του Δημήτρη Γιολδάση και για την πραγματοποίησή της αξιοποιήθηκε υλικό της πινακοθήκης.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας ευχαριστούν τον κύριο Γ. Βλαχάκη γι΄ αυτή του την δωρεά.

Προηγούμενο άρθρο Η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας ανακοινώνει ότι προκηρύχθηκε Διαγωνισμός πρόσληψης Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας
Επόμενο άρθρο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ»