Δωρεά βιβλίων στις παιδικές βιβλιοθήκες


Με μια σεμνή τελετή ο πρόεδρος των Παιδικών Βιβλιοθηκών-Πνευματικό Κέντρο κ. Θεοφάνης Βότσης-Δημοτικός Σύμβουλος, η Διευθύντρια κα. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου και τα στελέχη των Παιδικών Βιβλιοθηκών παρέλαβαν δωρεά βιβλίων 2000€ περίπου από το Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών για τον εμπλουτισμό των Παιδικών Βιβλιοθηκών.

Την παράδοση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ένωσης κος Σόλων Ευαγγελόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Κακιοπούλου Χαρούλα, Μιχαήλ Μαρία, Μιχάλη Αλέκα, Μπαλτή Σοφία, Τόλη Κασσιανή, Τσιρογιάννη Μαίρη.

Ο πρόεδρος των Παιδικών Βιβλιοθηκών κ. Θεοφάνης Βότσης καλωσόρισε τα μέλη του Δ.Σ. και ευχαρίστησε την Ένωση για την ωραία πρωτοβουλία. Τόνισε το ενδιαφέρον αλλά και την προτεραιότητα που δίνει η Δημοτική Αρχή σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα παιδιά και την προώθηση του βιβλίου.

Η Διευθύντρια κα. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου ενημέρωσε το Δ.Σ. της Ένωσης για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες στο Δήμο μας, τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών αλλά και των γονέων τους τόσο στο δανεισμό βιβλίων όσο και στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται. Εξείρε αυτή την ευγενική χειρονομία ελπίζοντας να βρει και άλλους μιμητές διότι κάθε  μικρή ή μεγάλη προσφορά δημοτών (υλική ή οικονομική) μπορεί να ενθαρρύνει και να ενισχύσει σημαντικά αυτή την προσπάθεια. Ενημέρωσε ότι το δίκτυο των 11 Παιδικών Βιβλιοθηκών στις 8 συνοικίες και στα 3 Δημοτικά Διαμερίσματα με τη συνεχή και συνεπή δραστηριότητα τους αποτελούν μικρές κυψέλες πολιτισμού για τα παιδιά αλλά και μια ουσιαστική και ελπιδοφόρα επένδυση για το μέλλον της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Δεν είναι πρώτη φορά που η Ένωση Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών εκφράζει τις ευαισθησίες αλλά και την αγάπη της για τα παιδιά και το βιβλίο στηρίζοντας το έργο των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου μας.

Χρόνια τώρα η Ένωση και οι Παιδικές Βιβλιοθήκες βρίσκονται σε συνεργασία και με αυτήν την ευκαιρία επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τους κοινούς στόχους πάντα με επίκεντρο το παιδί και την ποιότητα ζωής του στη πόλη μας και αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για μελλοντικές συνεργασίες σε διάφορους τομείς.

Προηγούμενο άρθρο Ο Yπ. Aγρ. Aνάπτυξης για τα μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας στο Nομό
Επόμενο άρθρο Aποφοίτηση νέων Στρατονόμων