Ειδήσεις

Δωρεά προστατευτικών ασπίδων προσώπου σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας


Παραδόθηκαν στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, από τον επίκουρο καθηγητή κ. Γεώργιο Σαχαρίδη του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας TED3D κ. Ηλία Φρυτζαλά, η πρώτη ποσότητα προστατευτικών ασπίδων προσώπου, για την προστασία των αστυνομικών από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για (144) ασπίδες πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες θα διανεμηθούν στις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας. Οι ασπίδες είναι πολλαπλών χρήσεων, επιδέχονται ήπιας αποστείρωσης και καλύπτουν όλο το εμπρόσθιο μέρος του προσώπου.

Κατά την παράδοσή τους έγινε επίδειξη από τον κ. Ηλία Φρυτζαλά προς τον τρόπο τοποθέτησης και αφαίρεσης της ασπίδας στο πρόσωπο.

Οι εν λόγω ασπίδες έχουν σχεδιαστεί από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την εταιρεία TED 3D και με την καθοριστική συμβολή του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, καθώς και του Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του «Αχιλλοπουλείου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ηλία Καραμέτο.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες εκ μέρους όλων των αστυνομικών, οι οποίοι καθημερινά έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο και για το λόγο αυτό, θα πρέπει να παίρνουν όλα τα μέτρα ώστε να προστατέψουν αφενός τους εαυτούς τους και αφετέρου το κοινωνικό σύνολο.

Προηγούμενο άρθρο Ιστορική ημέρα για την Ιερά μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Στέλιος Σαριδάκης: Ομιλία ενός εργάτη στον ΕΟΔΥ