«Δόντια καθαρά, πάντοτε γερά»


Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Ά τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ.κ. Προκόπη Τάτσιου και Θανάση Παπαγιάννη, ανέλαβαν την αποστολή «Καθαρά Δόντια».

Διανύοντας σαν οδοντοκομάντος την οδό Ασπροδόντη, έφτασαν στην παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Νικολάου του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και τα είπαν στην Κυρία Αδαμαντίνη «έξω απ’ τα δόντια».

Μεταμορφόθηκαν σε λευκές στρατιές οδοντόπαστας και πάλεψαν με τον «Σοκολάκη και τη Ζαχαρούλα Τρυποδόντη», είπαν «αντίο πιπίλα», γύρισαν την πλάτη στο «Βασιλιά Δαχτυλένιο» και βοήθησαν το «κουνιστό δόντι της Φρύνης» να κάνει το «γύρο του κόσμου μ’ ένα δοντάκι».

Όταν όμως ο Ζαχαρίας είπε: «αχ, το δοντάκι μου», τότε έγινε «η μάχη της οδοντόβουρτσας».

Όλα τα παιδιά φώναξαν: «Δε φοβάμαι τον οδοντογιατρό!» και μαζί με το «Φαφούτη αδερφό», έτρεξαν στον πιο «καλό οδοντίατρο του κόσμου».

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας για τη στοματική υγιεινή, μέσα από μια διασκεδαστική βιντεοπροβολή της «Δόνας Τερηδόνας» και από τα παραπάνω βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας, έγινε πιο κατανοητό στους μικρούς μαθητές.

«Ουπς, δόντια καθαρά είναι πάντοτε γερά!», με αυτό το έπαθλο και με το αστραφτερότερο χαμόγελό τους, οι μικροί μαθητές, αποχαιρέτησαν τη βιβλιοθήκη…

Προηγούμενο άρθρο Ανανέωσαν τις συμβάσεις τους οι καθαρίστριες του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τροποποιήσεις Σ.Π.Δ μείωσης της νιτρορύπανσης για το 2013-2014