Δύο αγώνες απογειώνουν τον αεραθλητισμό στην Καρδίτσα


Σε πόλο έλξης του αεροπορικού αθλητισμού και ολόκληρης της αεροπορικής οικογένειας μετατρέπεται συν τω χρόνω το πεδίο προσγείωσης στη Μυρίνη Καρδίτσας. Η αξία του και τα οφέλη για την περιοχή μας αναδεικνύονται με τον καιρό, αν λάβει κανείς υπόψη τα στοιχεία που είναι στα χέρια των μελών της Επιτροπής Διαχείρισης και Λειτουργίας του Πεδίου, σύμφωνα με το ειδικό βιβλίο καταγραφής των πτήσεων. Από τις 13 Φεβρουαρίου του 2014 που αδειοδοτήθηκε και τέθηκε ουσιαστικά σε λειτουργία μέχρι και το τέλος του ίδιου έτους, 127 αεροσκάφη επισκέφθηκαν το πεδίο της Μυρίνης, ενώ στους 5 μόλις πρώτους μήνες του 2015 (χειμερινούς μήνες και με αρκετές βροχοπτώσεις ),  κατέφθασαν 19 αεροσκάφη.

 

Οι αιτήσεις της ΕΛΑΟ

 

Το Πεδίο Προσγείωσης Μυρίνης είναι από τα λίγα ελεύθερα δημοτικά αεροδρόμια με διαχειριστή τον Δήμο Καρδίτσας. Θέτει πλέον επίσημα την Καρδίτσα στον αεροπορικό χάρτη της Ελλάδας και μάλιστα σε στρατηγική θέση, διότι βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και είναι εύκολα προσβάσιμο από πολλούς.

Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ) συμπεριέλαβε την περιοχή μας, στο ετήσιο αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2015, με σκοπό να διεξαχθεί στις 27-28 Ιουνίου ένας από τους τρεις Περιφερειακούς Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκάφων (ΥΠΑΜ) (οι άλλοι δύο διεξάγονται στο Αεροδρόμιο Τυμπακίου και στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου), αλλά και στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2015 ένας από τους 6 Περιφερειακούς Αγώνες Γενικής Αεροπορίας (οι υπόλοιποι διεξάγονται σε Κέρκυρα – 2 φορές, Πολύκαστρο, Τατόι, Μεσολλόγι).

Ειδικά για το διήμερο του Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Γενικής Αεροπορίας της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ) στην αίτησή της προς τον Δήμο Καρδίτσας αναφέρει ότι θα αφιχθούν στην πόλη μας περίπου 10 αεροσκάφη και πληρώματα αθλητών, οι οποίοι θα παραμείνουν στην Καρδίτσα, καθώς επίσης αναμένονται και πολλοί επισκέπτες που θα έρθουν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Η Επιτροπή Διαχείρισης και Λειτουργίας του Πεδίου σε πρόσφατη συνεδρίαση της, αποφάσισε θετικά και στις δύο περιπτώσεις διεξαγωγής των αγώνων.

Διοργανωτές των αγώνων θα είναι οι αντίστοιχες Επιτροπές της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ) & η Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας.

 

Fly In

 

Το πρώτο Fly – in (συγκέντρωση στην οποία οι συμμετέχοντες και φίλοι του αεραθλητισμού φτάνουν αεροπορικώς) στο αεροδρόμιο Μυρίνης διοργανώθηκε από τον Δήμο Καρδίτσας, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης λειτουργίας του, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, με πρωτοφανή επιτυχία (συμμετοχή 72 αεροσκαφών από όλη την Ελλάδα).

Η Επιτροπή στη συνεδρίασή της συζήτησε το θέμα και είναι θετική ως προς την διοργάνωση ενός δεύτερου Fly-In με πιθανή ημερομηνία τις αρχές Σεπτέμβρη.

Στόχος της επιτροπής και του Δήμου Καρδίτσας είναι το Fly – In να γίνεται σε μόνιμη ετήσια βάση με διοργανωτή τον Δήμο Καρδίτσας και σκοπό να αποτελέσει θεσμό και σημείο αναφοράς για την πόλη και το αεροδρόμιο Μυρίνης.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Διήμερη Στρογγυλή Τράπεζα του ΜΚΟ Θεσσαλίας στο Περτούλι
Επόμενο άρθρο Ιερά αγρυπνία Αγίου Λουκά του Ιατρού