Ειδήσεις

Δύο κωμωδίες από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας


Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, φέτος το καλοκαίρι, θα παρουσιάσει σε διάφορες πόλεις και χωριά της Ελλάδας δύο κωμωδίες του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα, τιμημένου με διάκριση από το Υπουργείο Παιδείας και στιχουργού, σε σκηνοθεσία του ίδιου, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα και μουσική-τραγούδια του γνωστού συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.  

«Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;». Έχει ως θέμα τα ρουσφέτια που ζητούν οι ψηφοφόροι από τον φίλο τους Υπουργό, όταν ο Υπουργός επισκέπτεται το χωριό τους και όταν οι ίδιοι τον επισκέπτονται στο γραφείο του στην Αθήνα.

   «Του χωριού το Κοινοβούλιο». Το καφενείο του χωριού είναι το μικρό «Κοινοβούλιο», ο χώρος όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του για την τρέχουσα πολιτική, κοινωνική, οικονομική κλπ κατάσταση της χώρας μας.

Πρόκειται για δύο υπέροχες κωμωδίες που περιέχουν στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας, χωρίς ακρότητες και ηθογραφικά. Προκαλούν άφθονο και αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες. Το πρωτότυπο κείμενο, οι ταλαντούχοι ηθοποιοί, τα όμορφα και λιτά σκηνικά, η εξαίσια μουσική και η καλή μικροφωνική και φωτιστική κάλυψη συνθέτουν άρτιες και εντυπωσιακές παραστάσεις που γοητεύουν τους θεατές.

Οι Δήμαρχοι και οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι που ενδιαφέρονται για συνεργασία, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δημήτρη Ρήτα, 6976074465, 2441072720 και

e-mail:ap.ritas@yahoo.gr

 

Με τιμή

Ο Διευθυντής του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας

Δημήτριος Απ. Ρήτας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αντιδράσεις στην Αργιθέα για το Κτηματολογικό Γραφείο
Επόμενο άρθρο Προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων