Ειδήσεις

Δύο μετάλλια 1ης θέσης για τις αθλήτριες του Φωκιανού


Στιβαρή  για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού στο open Παιδικο πρωταθλημα τενις νομου Μαγνησιας 2019”  Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  26-25/05/2019 στα ανοικτά γήπεδα   (5 ΓΗΠΕΔΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΟΡΤΟΥ )   των αθλητικών εγκαταστάσεων του 0.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ του κέντρου αντισφαιρίσεως Νέας Ιωνίας Βόλου και πήραν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης στο Βόλο, καθώς και όλων των νομών της Θεσσαλίας.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε ο Όμιλος Αντισφαίρισης μαγνησίας (Ο.Α.Μ) , υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Ε.Φ.Ο.Α.

Το πρωτάθλημα αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών (αφορούσε μικρά παιδιά, παιδιά Δημοτικού, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου)

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (4) τεσσάρων η (5)πέντε παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τρείς (3) ή (4) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος   1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της  πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης  θέσης.

Ο Καρδιτσιώτικος  Όμιλος Αντισφαίρισης έλαβε μέρος τελικά στο πρωτάθλημα με (4) τέσσερις  αθλητές –τριες  σε όλες τις κατηγορίες αγώνων. Ο αθλητής Βενετίδης Νικόλας, Τσεκούρας Ευάγγελος και Ζάχος Δημήτριος καθώς και  οι αθλήτριες Μπούτα Βασιλεία και Ζούμπου Βάσω δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα αν και δηλώθηκαν, λόγου, μαθητικών υποχρεώσεων.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι αθλητές  του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο του Μαϊου που μας πέρασε  εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας και μάλιστα σε χορτάρινα γήπεδα στα οποία η αναπήδηση της μπάλας ήταν τελείως άγνωστη στους μικρούς αθλητές της πόλης μας.

Συγκεκριμένα:

 

Η αθλήτρια Γραπατσά Μαρίνα καλά φορμαρισμένη και βρισκόμενη σε καλή μέρα με το servis της και τις επιστροφές της με πολλά winer πίσω και εμπρός ζώνης   δεν άφησε πολλά περιθώρια στην ντόπια αθλήτρια Κουτοβά Α. την οποία προσπέρασε με σκορ (6-2)games, η συνέχεια την βρήκε να αντιμετωπίζει την επίσης ντόπια αθλήτρια του Βόλου Καλιακούδα Ε.  έχοντας πάρει το βάπτισμα των αγώνων πλέον, η αθλήτρια του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τεχνικά θαρραλέα και ήρεμα την  προσπέρασε με σχετική ευκολία (σκορ 6-2games) στέλνοντας τη στην   (1η )Θέση στο γκρουπάκι της χωρίς καμία ήτα,  καταλαμβάνοντας έτσι και το μετάλλιο της (1ης ) Θέσης.

Οι μικρές αθλήτριες Τσικάρα Αναστασία και Τσιακάρα Ίριδα  αν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αγωνιστικά δεν πρόλαβαν να συνηθίσουν τον χλοοτάπητα εγκαίρως και υπέπεσαν σε πολλά αβίαστα λάθη με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις στα αγωνιστικά γκρουπάκια τους. Παρόλα αυτά όμως εκπροσώπησαν επάξια την πόλης μας στους αγώνες τους στην συγκεκριμένη ηλικιακή τους κατηγορία αγωνιζόμενες με ιδιαίτερο σθένος και ζήλο.

Η αθλήτρια Συροπουλου Κωνσταντίνα, βρέθηκε να παίζει στον πρώτο της αγώνα με την ντόπια αθλήτρια Μπατούκη Ν. την οποία και προσπέρασε παίζοντας ψύχραιμα και τεχνικά Η συνέχεια την βρήκε να κερδίζει με τον ίδιο τρόπο και τον δεύτερο αγώνα της με την αθλήτρια του βόλου Κατσακίωρη Κ. η οποία αν και προηγήθηκε στο σκορ δεν άντεξε την πίεση της Καρδιτσιώτισας αθλήτριας η οποία γύρισε τον αγώνα υπέρ της, έξυπνα και υπομονετικά. Στον τρίτο της  και τελευταίο αγώνα της επέβαλε τον δικό της  ρυθμό από την αρχή έως το τέλος του αγώνα πιέζοντας τον αντίπαλο του στην πίσω ζώνη αναγκάζοντας του να κάνει αρκετά λάθη και να δώσει τον αγώνα στην Αθλήτρια  της πόλης μας στέλνοντας την στην (1η)Θέση στο γκρουπάκι της χωρίς καμία ήττα  καταλαμβάνοντας και αυτή το μετάλλιο της πρώτης (1ης ) Θέσης.

Ο  Σ.Ο.Α.ΚAΡΔΙΤΣΑΣ. ¨Φωκιανος¨, πρωτεργάτης του Καρδιτσιώτικου ΤΕΝΙΣ και κύριος εκφραστής της Αγωνιστικής Εκπροσώπησης του Νομού μας, σε όλες τις κατηγορίες και ηλικίες, εδώ και σχεδόν (30) τριάντα  χρόνια, έχοντας παράγει όλα αυτά τα έτη πάμπολλους αθλητές και αθλήτριες με σοβαρή κατάταξη σε όλες τις βαθμολογίες τις ΕΦΟΑ, κατακτώντας επάξια την άνοδό του στην Β΄ Εθνικη κατηγορία το  έτος 2018,   ανακοινώνει ότι συνεχίζει τις εγγραφές, νέων φίλων του αγωνίσματος και νέων μελών, αρχαρίων και μη σε όλα τα τμήματα που λειτουργεί ( junior-μικρών-μεγάλων )

 

Προηγούμενο άρθρο Γιορτή της Μουσικής στην Κοιλάδα του Αχελώου
Επόμενο άρθρο Ο Παναγιώτης Νάνος εκλέχτηκε νέος δήμαρχος Πλαστήρα