Ειδήσεις

Δύο νέα έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Σοφάδων


Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνουν τα έργα «Αγροτικη οδοποιϊα ΔΕ Σοφαδων» και «Αγροτικη οδοποιια ΔΕ Αρνης» συνολικού προϋπολογισμού 724.000,00€. μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Εργαζόμαστε καθημερινά συμβάλλοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής. Με πράξεις και έργα, όχι με λόγια. Γιατί τα έργα είναι εκείνα που λένε πάντα την αλήθεια.

Σε συνεργασία και συνέργεια με το Δήμο Σοφάδων χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα ουσίας και χρήσιμα που ενισχύουν την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών, των προϊόντων και των εμπορευμάτων τους. Με σχέδιο και προσανατολισμό, έχοντας ως πυξίδα τον άνθρωπο, συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής».

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και διαχειρίζεται από την ΕΥΔ  Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαχείρισης των εκχωρημένων πόρων για τη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Η συγχρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από το Δήμο Σοφάδων.

Αντικειμενο εργου

Στόχος των έργων είναι η βελτίωση προσβασιμότητας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις με την βελτίωση των δομικών και γεωμετρικών χαρακτηριστικών και γενικά των κυκλοφοριακών συνθηκών υφιστάμενων αγροτικών οδών του Δήμου Σοφάδων στη περιοχή της Δ.Ε Σοφάδων μήκους περίπου 2,6 χιλιομέτρων και στην περιοχή της Δ.Ε. Άρνης μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων.

Αναλυτικότερα θα εκτελεστούν οι εξής εργασίες:

  • Κατασκευή υπόβασης από θραυστό υλικό λατομείου μεταβλητού πάχους με ελάχιστο πάχος δέκα εκατοστών (ΠΤΠ Ο-150),
  • Κατασκευή βάσης από θραυστό υλικό λατομείου σε μία στρώση των δέκα εκατοστών (ΠΤΠ Ο-155),
  • Ασφαλτική προεπάλειψη (ΠΤΠ ΑΣ-12, Α-201, Α-203),
  • Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας (ΠΤΠ Α 265) πάχους πέντε εκατοστών και πλάτους έξι μέτρων και,
  • Κατασκευή ερεισμάτων πάχους πέντε εκατοστών και πλάτους 50 εκατοστών και σήμανση

 

 

Προηγούμενο άρθρο Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον αυτοκινητόδρομο Ε-65
Επόμενο άρθρο Για το νέο χωροταξικό πλαίσιο Θεσσαλίας