Δ. Βερίλλης: «Έφυγε και η 60 ΜΕ απο την καρδιτσα»


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  στο στρατόπεδο Κιούση η επίσημη υποστολή της σημαίας η οποία παραδόθηκε στο Διοικητή της Μονάδας. Έτσι η 60 ΜΕ θα συνεχίσει να υφίσταται  μόνον για ένα μικρό διάστημα ακόμη στο Στρατόπεδο « ΘΩΜΑ ΝΙΚΗΤΑ »  στο Ρούσσο μόνον για την τακτοποίηση των γραφειοκρατικών εργασιών της οριστικής διάλυσης.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στα τόσα αρνητικά χτυπήματα που δέχεται η Καρδίτσα μιάς και όποια αρνητική πρωτοβουλία ξεκινάει από κεντρικό επίπεδο έχει σαν πρώτο αποδέκτη την περιοχή μας.

Η αιτία δεν είναι κάποια προσπάθεια εξορθολογισμού και βελτίωσης ορισμένων αρνητικών καταστάσεων.

Αν ήταν έτσι –κάτι που το επιθυμούμε- θα έπρεπε να γίνεται το αντίθετο για μια περιοχή με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, μεγάλη προσφορά σε όλους τους κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες και κυρίως με συνεχείς αδικίες σε βάρος της προόδου και της ανάπτυξης.

Οφείλεται μόνον στην λανθασμένη κυβερνητική πολιτική και στη νοοτροπία ορισμένων τοπικών παραγόντων, όπως του Δημάρχου, οι οποίοι είτε, συχνά αδιαφορούν για τα ουσιαστικά ζητήματα, είτε ρίχνουν, καθυστερημένα, μερικές τουφεκιές… για την τιμή των όπλων και τη δημιουργία εντυπώσεων.

Όλο τον προγραμματισμό, το συντονισμό των προσπαθειών και το κύριο βάρος της επιχειρηματολογίας σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας σε θέματα ανάπτυξης και διεκδικήσεων το αναλαμβάνουν πρώτα και κύρια οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικές Αρχές. Αλλά και οι σύλλογοι και η παραγωγικοί φορείς πρέπει να  πάρουν τις δικές του πρωτοβουλίες.

Το χειρότερο είναι ότι αυτά περνούν αδιαμαρτύρητα  στην πόλη μας και έτσι οι κυβερνόντες δεν φοβούνται το λεγόμενο «πολιτικό κόστος» το οποίο σε άλλες περιοχές ,σε ανάλογες περιπτώσεις , θα ήταν δυσβάστακτο για αυτούς. Δεν είναι τυχαίο, επομένως, πως έρχονται, το ένα μετά το άλλο, τα αρνητικά σαν καταιγίδα στον τόπο μας.

Για την 60 ΜΕ ,όλοι έχουμε την άποψη εδώ στην Καρδίτσα , ότι έπρεπε να παραμείνει.

Η γεωγραφική θέση, η λειτουργία της σε ένα νέο στρατόπεδο, κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, η νέα αποθήκη που κατασκευάσθηκε και οι σχετικά καλές λυόμενες εγκαταστάσεις  συνηγορούν για αυτό.

Στη διάρκεια της δικής μας θητείας υπήρξαν συνεχείς προσπάθειες αφενός για τη μεταφορά της  από το στρατόπεδο Κιούση ώστε να περιέλθει αυτό στο Δημο (κάτι που έγινε με στόχο τη δημιουργία νέου μεγάλου Άλσους) και αφετέρου για την αναβάθμιση των υποδομών της.

Κατασκευάσθηκε ,δε,  μεγάλη αποθήκη από μπετόν ,η οποία σε συνδυασμό  με τις εγκαταστάσεις στο στρατόπεδο «Λουμάκη»αποτελούν μία καλή λύση και συγχρόνως για την καλή λειτουργία των γραφείων της μεταφέρθηκαν, ταχύτατα, από το Κόσσοβο ,στο στρατόπεδο του Ρούσου, οι λυόμενες εγκαταστάσεις της στρατιωτικής δύναμης της Δανίας όταν αυτή επέστρεψε στην πατρίδα της .

Παρόλα αυτά η 60 ΜΕ μεταφέρεται σε άλλη πόλη της Θεσσαλίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικο πάρτυ – Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης