Ειδήσεις

Δ. Βερίλλης: Εκτός από τις άμεσες, ολοκληρωμένες, αποζημιώσεις απαιτείται η χρηματοδότηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων


Αν υπήρχαν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα τα τελευταία χρόνια δεν θα είχαμε αυτήν την τεράστια καταστροφή . Για παράδειγμα με  το φράγμα Μουζακίου δεν θα υπήρχαν οι πλημμύρες στις περιοχές Μουζακίου και Σελλάνων.

Το έργο είναι ανεξάρτητο από τα έργα του Αχελώου. Θα συγκεντρώνει τα νερά του Πάμισου ποταμού και δεν έχει κανένα νομικό πρόβλημα όπως έχουν τα έργα του Αχελώου. Επιπλέον , αν ποτέ γίνει η εκτροπή του Αχελώου εκεί θα συγκεντρώνονται και τα νερά της εκτροπής.

Επίσης είναι έργο πολλαπλής χρησιμότητας, αντιπλημμυρικό, αρδευτικό, υδρευτικό, περιβαλλοντικό και  για αυτό κάνω προσπάθειες για πολλά χρόνια.

Είχε, δε,  ξεκινήσει πριν από χρόνια. Έγινε η σήραγγα εκτροπής  αλλά ξαφνικά σταμάτησε. Η δε Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχώς χρηματοδοτεί και προγραμματίζει όχι μόνον την Κάρλα αλλά και μικρότερους ταμιευτήρες νερού στους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας.

Το θέμα είναι ότι όποια κυβέρνηση και αν έλθει η Καρδίτσα θα είναι πάντα τελευταία αν βάζουμε το κόμμα πάνω από τον τόπο μας και αν υπάρχει άγνοια, αδιαφορία από όσους εκλέγονται σε όλες τις θέσεις ευθύνης. Από συμβούλους, δημάρχους, Περιφερειακούς συμβούλους, σε συλλόγους, βουλευτές κλπ… Επίσης την ίδια ώρα που η Λάρισα – πολύ σωστά- διεκδικούσε την εκτροπή του  Αχελώου φρόντιζε να παίρνει τα πολλά εκατομμύρια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ίδιο έγινε και με τα αντιπλημμυρικά στους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων. Εδώ όμως κυριαρχούν, τα ελάχιστα, η προπαγάνδα και διαφήμιση και είναι ευχαριστημένοι με κοπή φύλων και άλλα ασήμαντα.

Μοναδική ευκαιρία τώρα ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ.  Εκτός από τις απαραίτητες αποζημιώσεις να διεκδικηθούν, κυρίως, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα αρμόδια υπουργεία  τα αναγκαία έργα και δράσεις που είναι απαραίτητα για να ορθοποδήσει ο νομός, να ξεπεράσει την κρίση και να παύσει η κατρακύλα των τελευταίων χρόνων.  Όπως έγινε το 1994, στις πλημμύρες στη Μεταμόρφωση,  με το λεγόμενο Πακέτο Λαλιώτη που έδωσε αρκετά έργα στο νομό και όχι μόνον Αντιπλημμυρικής προστασίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Διαμαρτυρία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων
Επόμενο άρθρο Σύλληψη φυγόποινου στην Καρδίτσα