Δ. Βερίλλης: Όχι στη μεταφορά της ΕΥΔΕ Αχελώου απο την Καρδίτσα


Όπως όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια και την οικονομική κατάσταση υπάρχει μία συνεχής κινητικότητα και μία διαρκής λήψη μέτρων ιδιαίτερα κατά των αδυνάτων.

Η Καρδίτσα μέσα σε αυτό το αδιαφανές σκηνικό αποτελεί τον εύκολο στόχο λόγω της αδιαφορίας των αρμοδίων , της αναποτελεσματικής Δημοτικής Αρχής και της πρωτοφανούς έλλειψης αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας. Έτσι ανακοινώνονται συνεχώς αρνητικά μέτρα σε βάρος της ορισμένα από τα οποία είναι τόσο σημαντικά που καταδικάζουν οριστικά και αμετάκλητα το μέλλον της.

Όποια αρνητική πρωτοβουλία, με τοπικιστικά στοιχεία αποφασίζεται σε κεντρικό επίπεδο σαν πρώτο στόχο έχει την περιοχή μας και όποια πόλη –λόγω και της οικονομικής κρίσης –ζητά να μεταφέρει κάτι στην περιοχή της από την Καρδίτσα ξεκινά, λες και η οικονομική κρίση δεν άγγιξε και τον τόπο μας.

Αυτά όμως δεν είναι ούτε μεταρρύθμιση ούτε αναπτυξιακή πολιτική αλλά εντελώς το αντίθετο.

Τελευταία περίπτωση η ΕΥΔΕ Αχελώου. Δηλαδή η Υπηρεσία που επιβλέπει και συντονίζει τα έργα του Αχελώου και είναι εγκατεστημένη στο νομό μας , μιάς και όλα τα έργα πραγματοποιούνται στη Δυτική Θεσσαλία.

Ακόμη δεν πρόλαβε να αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο κ Χρυσοχοίδης- πρώην νομάρχης Καρδίτσας- και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου πρότειναν τη μεταφορά της ΕΥΔΕ Αχελώου από την Καρδίτσα στη Λάρισα

Προτείνεται, δηλαδή να διοικούνται και να επιβλέπονται τα έργα από απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων και όχι από μία ήδη υπάρχουσα υπηρεσία πλησίον της περιοχής των έργων. Επιπλέον οι υπάλληλοι που υπηρετούν στην ΕΥΔΕ θα πρέπει καθημερινά να μεταβαίνουν από την Καρδίτσα στη Λάρισα.

Όλα αυτά είναι πρωτοφανή και απίστευτα και όμως βαφτίζονται σαν «Μεταρρύθμιση».

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι ενώ θα έπρεπε ,αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας , να υπάρξουν κάποιες ουσιώδεις και πρακτικές πρωτοβουλίες για να έλθει κάποια ποσότητα νερού στη Θεσσαλία , να γίνουν κάποια νέα αρδευτικά έργα και να υπάρξουν ουσιώδεις παρεμβάσεις στη Γεωργία και γενικότερα στον Πρωτογενή Τομέα αυτοί χάνουν τον καιρό τους με μικροπολιτικούς χειρισμούς και τοπικιστικές λογικές.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τον πρώτο πολίτη της Καρδίτσας και το δήμο Καρδίτσας , γιά μία ακόμη φορά δεν υπήρξε καμία δημόσια αντίδραση. Ούτε καν μία τυπική επιστολή διαμαρτυρίας και ενημέρωσης προς τον Υπουργό τους βουλευτές και την Κυβέρνηση.

Αν δεν αντιδράσουν τώρα δυναμικά και αποφασιστικά και όχι για την τιμή των όπλων ιδιαίτερα οι βουλευτές, ο δήμαρχος και όλοι οι τοπικοί παράγοντες για όλα τα ζητήματα είναι βέβαιο ότι ο κατήφορος και η καταστροφή της Καρδίτσας θα συνεχισθεί. Πρέπει να αλλάξει η αντιμετώπιση της Καρδίτσας από την κυβέρνηση και το ενδιαφέρον των τοπικών παραγόντων για την περιοχή μας . Δεν εκλέγονται για να στηρίζουν απλά την Κυβέρνηση και να κόβουν βόλτες σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το επόμενο βήμα θα είναι σίγουρα η μεταφορά της έδρας των ΤΕΙ που απέμειναν στην Καρδίτσα στη Λαρισα και τελικά η μεταφορά όλων των Σχολών από την Καρδίτσα

Προηγούμενο άρθρο Αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου για την επάρκεια διδασκαλίας ξένων γλωσσών ζητά ο Σπύρος Ταλιαδούρος
Επόμενο άρθρο Ν. Μιχαλάκης: Διακυβεύεται η εύρυθμη υπηρεσιακή λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας