Είδη ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης θα μοιράσει ο Δήμος Σοφάδων


Μεγάλες ποσότητες ειδών ρουχισμού, παιχνιδιών, αλλά και κουζινικών σκευών καθώς και άλλων σκευών οικιακής χρήσης κατάφερε να προμηθευτεί ο Δήμος Σοφάδων από το Δήμο Αθηναίων. Όλο αυτό το υλικό προέρχεται από το απόθεμα που δημιούργησε ο Δ. Αθηναίων μέσω της πρωτοβουλίας “νοιάζομαι – μοιράζομαι” που υλοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2012 για τη συγκέντρωση αγαθών στην πλατεία  Συντάγματος

Μετά από συνεργασία των δημοτικών αρχών, ένα μεγάλο τμήμα του υλικού αυτού παραχωρήθηκε στο Δήμο Σοφάδων προκειμένου να διανεμηθεί σε τμήματα του πληθυσμού που έχουν ανάγκη. Μετά την αποθήκευση του υλικού ξεκίνησε αμέσως η ταξινόμηση του κατά είδος, μέγεθος και φύλλο υπό την εποπτεία της αντιδημάρχου κ. Σελεμέκου Χριστίνας. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και άλλους φορείς θα γίνει η διανομή του υλικού σε δημότες που έχουν ανάγκη και επιθυμούν να προμηθευτούν σχετικά είδη.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος επισήμανε: «Με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης η Δημοτική Αρχή Σοφάδων, διενεργεί μια σειρά σημαντικών ενεργειών που αποτυπώνουν τη δράση της σε κοινωνικό επίπεδο. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ.Καμίνη που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας για διάθεση ειδών ένδυσης, υπόδησης αλλά και οικιακής χρήσης, προκειμένου να  καλύψουμε ανάγκες των οικονομικά αδυνάτων δημοτών μας. Έχει ξεκινήσει ήδη η διαλογή των παραπάνω ειδών και τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί η διανομή τους από τους υπαλλήλους του Δήμου.

Είναι χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων που την υπηρετούν να στέκονται δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Οφείλει να γίνει η ¨ασπίδα¨ που θα προστατεύει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και το σημείο αναφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Σήμερα, όπου η κρίση είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, εντείνουμε τις προσπάθειές μας έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσους βιώνουν πραγματικά δύσκολες στιγμές και στερούνται τα απαραίτητα».

Προηγούμενο άρθρο Τσιάρας: «Θέση της κυβέρνησης να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα»
Επόμενο άρθρο Οι μικροί μαθητές κάνουν θαύματα