Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής-Κοσμήματος «Η Εποχή του Ονείρου»


Η ΛΔ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας επιμένοντας στους στόχους τους που αφορούν στην προώθηση και στην παρουσίαση της διαχρονικής πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, οργανώνουν έκθεση Ζωγραφικής-Κοσμήματος  των καλλιτεχνών Δ. Παπακώστα και Κ. Γουργιώτη-Αγγελούση με θέμα η  «Η Εποχή του Ονείρου» και σας προσκαλούν την Τρίτη 14  Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00 Ή έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2013.

Ο Διονύσης Παπακώστας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 1972 παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής στην Knust Academis   στο Μόναχο και το 1976 στην   Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι. Έζησε στα Χανιά και στην Καλαμάτα και από 2004 επέστρεψε στην Αθήνα.

Έργα του έχουν παρουσιασθεί σε εκθέσεις στην Αθήνα, στα Χανιά, στη Καλαμάτα, στη Λάρισα, στο Βόλο, στο Παρίσι, στο Μόναχο, στη Βαρκελώνη, στη Νέα Υόρκη, στον Καναδά καθώς και στο Τόκυο.

Έργα του βρίσκονται στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Πινακοθήκη Καλαμάτας, Πινακοθήκη Ιωαννίνων, στην Συλλογή του Α. Ιόλα, στη Συλλογή Ναυπλιώτη και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ασχολήθηκε επίσης με αποκατάσταση και συντήρηση αγιογραφιών στην Καλαμάτα.

Η Κατερίνα Γουργιώτη-Αγγελούση με καταγωγή από την Καρδίτσα γεννήθηκε στη Λάρισα και μοίρασε την ζωή της στις δύο αγαπημένες της πόλεις. Η αγάπη της για την τέχνη του αρχαιοελληνικού κοσμήματος την οδήγησαν να μαθητεύσει αρχικά στον πολιτιστικό πολυχώρο «Χορίαμβο» όπου διδάχθηκε τις αρχές της δημιουργίας πάνω στα μέταλλα.  Η μαθητεία της κοντά στον ζωγράφο Δ. Παπακώστα την βοήθησε να μυηθεί στην τέχνη της σύνθεσης και του σχεδιασμού καθώς και την μελέτη των πολύτιμων  και ημιπολύτιμων λίθων και με τον τρόπο αυτό κατάφερε να εισχωρήσει στον κόσμο και το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού κοσμήματος. Πήρε μέρος σε εκθέσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λάρισα.

 

Πληροφορίες : τηλ. 24410 61564/24410 25219

e-mail. : ldepka@culture.gr

https//ldepka.culture.gr

facebook.com/ArchaiologikoMouseioKarditsas

 

Με εκτίμηση

Η Προϊσταμένη της Εφορεία

 

 

Μαρία  Ι. Βαϊοπούλου

 

Προηγούμενο άρθρο Δράση του Κ.Π.Ε. Μουζακίου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ