Ειδήσεις

Εγκαίνια της νέας επένδυσης στο εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού ΔΙΟΣ


Το Σάββατο 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας επένδυσης άνω των 7,5 εκατ ευρώ στο εργοστάσιο ΔΙΟΣ, της εταιρείας Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.

Στους πρόποδες του Ολύμπου, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΔΙΟΣ περισσότεροι από 800 καλεσμένοι τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια των πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στην Ευρώπη.

Σε μια άψογα οργανωμένη εκδήλωση, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη νέα, υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής,στους νέους αποθηκευτικούς χώρους 3.000 τμ.  και να ενημερωθούν για τα νέα αυτόματα συστήματα εμφιάλωσηςκαι ποιότητας, τη νέα μονάδα C.I.P(Αυτόματη μονάδα Καθαρισμού και Απολύμανσης).

Ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Μεντεκίδηςαφού ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκομένους, παρουσίασε  το τι έχει πετύχει η εταιρεία τα τελευταία 7 χρόνια.Βάσει των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν, η εταιρεία υπερτριπλασίασε τον τζίρο της – το 2011 ο τζίρος ήταν περίπου 3,5 εκατ. ενώ το 2018 έκλεισε με 11,5 εκατ. – και η πρόβλεψη για το 2019 είναι στα 12,5 εκατ. Πέραν των εντυπωσιακών οικονομικών στοιχείων, η εταιρεία έχει τετραπλασιάσει τις θέσεις εργασίας από 19 εργαζόμενους το 2011 σε 75 το 2018. Στο τέλος τη ομιλίας του υπογράμμισε τις αξίες πίσω από την εντυπωσιακή πορεία της εταιρείας Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.

Στις σημαντικές επενδύσεις για τον μηχανολογικό εξοπλισμό των δυο εργοστασίων ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ, οι οποίες ξεπερνούν τα 23 εκατ. (την περίοδο 2012-2018) αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος Ζαχαρίας Βασιλειάδης. Μεταξύ άλλων ανέλυσε τη φιλοσοφία της εταιρείας για το περιβάλλον υπογραμμίζοντας ότι το εργοστάσιο ΔΙΟΣ είναι το πρώτο πράσινο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα το οποίο χρησιμοποιεί ήπιας μορφής ενέργεια με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ. Στο τέλος, τόνισε ότι οι φιάλες της εταιρείας χρησιμοποιούν μειωμένο πλαστικό το οποίο είναι BIC (BestinClass) σε χρησιμοποιούμενο πλαστικό και ανακοίνωσε επίσημα τη δέσμευση της εταιρείας ότι έως το 2025, το 25% της παραγωγής θα γίνεται από RecyclePET (ανακυκλωμένο πλαστικό).

Ο γενικός διευθυντής Κωνσταντίνος Κούτσας παρουσίασε το όραμα της εταιρείας να ανήκει στις κορυφαίες εταιρείες εμφιάλωσης-ενυδάτωσης υγιεινών προϊόντων στην Ελλάδα, με διεθνή προσανατολισμό, έντονο κοινωνικό έργο και με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αναφέρθηκε ακόμα στις πολιτικές της εταιρείας για το ανθρώπινο δυναμικόκαι τις επιπλέον παροχές της εταιρείας και τόνισετη σημαντικότητα του νοσοκομειακούκαι συνταξιοδοτικού προγράμματος για όλους τους εργαζομένους, την συνεχή εκπαίδευσητου προσωπικού αλλά και το σημαντικό κοινωνικό έργο της εταιρείας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Στο τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εντυπωσιακή πορεία της εταιρείας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, “σε ένα πολύ δυναμικό και ανταγωνιστικό κλάδο, στον οποίο δραστηριοποιούνται 45 περίπου εταιρείες, το 2011 η εταιρεία βρισκόταν στη 15η θέση και σήμερα έχει σκαρφαλώσει στο Νο 4 σε όγκο πωλήσεων”.

Τα δυο brands  της εταιρείας, τα φυσικά μεταλλικά νερά ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ, είναι η επιτομή των Υγιεινών Προϊόντων. Το ΔΙΟΣ, είναι διεθνώς πολυβραβευμένο για τη θεϊκή καταγωγή του, τον Όλυμπο, και το ΣΕΛΙ για την απαράμιλλη πολυβραβευμένη ποιότητα και γεύση του.

Μετά το τέλος των ομιλιών, πελάτες,συνεργάτες,προμηθευτέςκαι φίλοι της εταιρείαςαπόλαυσαν ένα ελληνικό μουσικό πρόγραμμα από την 25μελη ορχήστρα Νέων Δήμου Δίου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Έκλεισε το ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού στην Καρδίτσα