Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε η Βιβλιοθήκη του ΓΕΛ Παλαμά


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γενικού Λυκείου  Παλαμά την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου  η  επίσημη  έναρξη  λειτουργίας  της  βιβλιοθήκης του, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και τη Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας.

Η εκδήλωση  περιλάμβανε παρουσίαση του βιβλίου «Δυσσάκος» της κ. Ελένης Αναστασοπούλου (συγγραφέως – περιφερειακής  Δ/ντριας Π/θμιας  και Δ/θμιας  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας), παρουσίαση του βιβλίου «ο Καλλιτέχνης» του Βαγγέλη Ντελή ( συγγραφέα και φιλόλογου) και τέλος εργαστήρι δημιουργικής γραφής και θεατρικό αναλόγιο από μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου. Την  εκδήλωση  πλαισίωσε  μουσικά  η κ. Γιαννέλου Χριστίνα (Δρ. Ιστορικής Μουσικολογίας, Σολίστ πιάνου, καθηγήτρια Πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας) και στο βιολί ο μαθητής Ριζάς – Πιντζόπουλος  Πάρις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρδίτσας  και  Φαναριοφαρσάλων  κ.κ. Τιμόθεος, ο Δ/ ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας κ. Παπανούσκας Μιχάλης,  ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλαρίου Γιώργος, Σχολικοί Σύμβουλοι, Δ/ντές σχολείων, εκπρόσωποι φορέων και  πλήθος κόσμου.

Η βιβλιοθήκη, απέκτησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από 1200 καινούργιους τίτλους βιβλίων από ευγενικές χορηγίες εκδοτικών οίκων, Πανεπιστημιακών  Ιδρυμάτων, Τραπεζών, βιβλιοπωλείων του Παλαμά και άλλων φορέων και εξοπλίστηκε με τεχνικά μέσα φιλοδοξώντας να αποτελέσει χώρο μάθησης και πολιτισμού όχι μόνο για τους μαθητές του σχολείου αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δ/ντής του σχολείου κ. Σωτήριος Ριζάς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Startup Europe Week 2018 από τον ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο Νέα έργα 3,4 εκ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας