Εγκαλεί το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης για μειωμένες ποσότητες εμβολίων μελιταίου πυρετού ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος


Ελλιπείς ποσότητες εμβολίων για την καταπολέμηση του μελιταίου πυρετού στα αιγοπρόβατα, προμηθεύτηκε για τη φετινή χρονιά, το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην κάλυψη των αναγκών των κτηνοτροφικών μονάδων όλης της χώρας.

Ειδικά για την περιοχή μας, η Π.Ε. Καρδίτσας, έγκαιρα είχε ζητήσει τις απαραίτητες ποσότητες (περίπου 12.000 εμβόλια) τις οποίες όμως μέχρι στιγμής δεν παρέλαβε. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον απαιτούνται μικρότερες ποσότητες (περίπου 6.000 εμβόλια) όμως ακόμη και για αυτές, δεν υπάρχει οριστική δέσμευση για την ημερομηνία διάθεσης τους. Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας επανειλημμένα έχει προβεί σε αιτήματα διάθεσης των απαραίτητων ποσοτήτων, με στόχο να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των κτηνοτρόφων και να μειωθούν στο ελάχιστο οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Εξάλλου όπως δηλώνει ο κ Β. Τσιάκος « είναι δεδομένο πως ο κτηνοτροφικός τομέας είναι ένας κατ’ εξοχήν δυναμικός τομέας, της κτηνοτροφικής παραγωγής και της αγροτικής οικονομίας, που όμως χρειάζεται περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση για να μπορέσει να σταθεί καλύτερα στα πόδια του. Στα πλαίσια αυτά είναι απαράδεκτο, να μην χορηγούνται από την πλευρά του υπουργείου, έγκαιρα οι απαραίτητες ποσότητες εμβολίων στους κτηνοτρόφους, για την προστασία των κοπαδιών τους».

Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης εκφράζει την πεποίθηση πως μετά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς το υπουργείο, το ζήτημα εντός των ημερών θα λυθεί.

Προηγούμενο άρθρο Εξοφλούνται στο σύνολό τους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια
Επόμενο άρθρο Στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών τα χρήματα από το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης