Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στο εργοτάξιο του Ε65 στην Καρδίτσα – Ετοιμάζονται προσλήψεις


Την ώρα που τα καλά νέα έφταναν χθες από τις Βρυξέλλες για την τυπική επικύρωση της χρηματοδότησης του Ε65, ο εργολάβος του έργου είχε ήδη εγκατασταθεί στο εργοτάξιο της Καρδίτσας!

Τα ευχάριστα νέα της υλοποίησης, η οποία οριστικοποιήθηκε με την κύρωση των συμβάσεων την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, συνοδεύονται και από πολύ καλές τοπικές ειδήσεις, αφού ήδη ετοιμάζονται οι πρώτες προσλήψεις σε Τρίκαλα και Καρδίτσα!

Η κατασκευάστρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ, απόλυτη βασίλισσα του έργου μετά την αποχώρηση των Ισπανών, προχώρησε κι΄όλας στις πρώτες επαφές με τουλάχιστον δέκα τοπικές τεχνικές εταιρείες από την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας, οι οποίες πρόκειται να εμπλακούν στην κατασκευή του έργου ως υπεργολάβοι της ΤΕΡΝΑ.

Αυτό σημαίνει ότι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το έργο θα απασχολήσει πάνω από 2.000 εργαζόμενους, καθώς θα εμπλακούν σε αυτό από εργάτες μέχρι μηχανικοί και φορτηγατζήδες, για ένα διάστημα από τρία έως πέντε χρόνια!

Είναι ίσως η πρώτη μεγάλη είδηση για την περιοχή μετά την εισβολή της οικονομικής κρίσης, το 2008, η οποία έκτοτε θερίζει καθημερινά τον ιδιωτικό τομέα και παράγει σωρηδόν ερείπια επιχειρήσεων και ανέργους.

Ας ευχηθούμε ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος να ολοκληρωθεί ομαλά και να αποτελέσει το εφαλτήριο για καλύτερες μέρες στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας.

Είναι ένα έργο που άργησε τουλάχιστον 20 χρόνια, αλλά το κάλιο αργά ταιριάζει και στην συγκεκριμένη περίπτωση…

 

Προηγούμενο άρθρο Κοινωφελής: Πως κατανέμονται οι τελευταίες θέσεις στο Νομό Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πτυχία σε 33 νέους Δασοπόνους