Ερώτημα για τα δημοσιεύματα περί αντιπλημμυρικών έργων


Ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» δια του περιφερειακού σύμβουλου Στέλιου Αναστασόπουλου έθεσε ερώτημα στην περιφερειακή αρχή στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο (28/11) σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν σε «συμβάσεις για την κατάρτιση σχεδίων Διαχείρισης των Κινδύνων Πλημμύρας» σε όλη τη χώρα. Τα δημοσιεύματα επικαλούνται ως πηγές την Ειδική Υπηρεσία Υδάτων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αναφέρονται συγκεκριμένα στο νομό Καρδίτσας ως η μία από τις εννέα περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες.

Ο κ. Αναστασόπουλος αφού τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά τόσο στη διαχείριση των υδάτων όσο και στην προστασία αγροτικών γαιών αλλά και νοικοκυριών ρώτησε αν η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει λάβει γνώση για οποιοδήποτε τέτοιο σχέδιο. Επεσήμανε ότι δημιουργούνται ερωτηματικά αφού, ενώ σωστά καταγράφεται ο κίνδυνος για το νομό, δεν αναφέρονται περιοχές και οικισμοί που υποφέρουν, κάθε χρόνο, από τις πλημμύρες όπως η πχ. ο Κοσκινάς και η Ψαθοχώρα στα οποία, την περασμένη χρονιά είχαν πλημμυρίσει ακόμα και σπίτια.

Στην απάντησή του, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Τσιάκος αλλά και ο κ. Αγοραστός ομολόγησαν ότι δεν έχουν γνώση τέτοιων σχεδίων προκαλώντας έτσι νέα ερωτήματα τα οποία συμπυκνώνονται στα εξής: βάσει ποιού σχεδιασμού, ποιών αναγκών σε ποιες περιοχές και σημεία στοχεύουν οι προθέσεις του Υπουργείου και της Υπηρεσίας; Είναι δυνατόν η Περιφέρεια Θεσσαλίας να μην γνωρίζει; Κι ακόμα περισσότερο, η Περιφέρεια και το Συμβούλιό της δεν έχουν λόγο;

 

Γραφείο Τύπου «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία»

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα, μελέτες και δράσεις προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθρο Τεχνόδρομος Χριστουγέννων στο Μουζάκι