Ειδήσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Συνέπεια στις δεσμεύσεις του Προγράμματος Ανάπτυξης Τροφοδότηση Συκουρίου του Δήμου Τεμπών


Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ με συνέπεια στον προγραμματισμό για την τροφοδότηση των νέων περιοχών για το 2020, εντάσσει στο δίκτυό της τη Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου του Δήμου Τεμπών. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συμβολική αφή φλόγας για την έναρξη τροφοδότησης του δικτύου διανομής από τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον Δήμαρχο Τεμπών, κ. Γεώργιο Μανώλη και τη Διευθύντρια Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κα Ευθυμία Καλογήρου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, δήλωσε σχετικά: «οι πολίτες του Συκουρίου συνδέονται στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου και αποχαιρετούν ρυπογόνες μορφές ενέργειας, πιο κοστοβόρες, μη πρακτικές και λιγότερο ασφαλείς. Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο από τους κατοίκους της περιοχής που η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έκανε πραγματικότητα. Η ενεργοποίηση του δικτύου διανομής, επιτρέπει στους καταναλωτές να τροφοδοτούνται αδιάλειπτα από μια ασφαλή, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας όπως το φυσικό αέριο». Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής, τα δίκτυα της Εταιρείας είναι τελευταίας τεχνολογίας, για την κατασκευή των οποίων τηρούνται απαρέγκλιτα οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί κανονισμοί ασφαλείας.

Οκ. Μπακούρας ανέφερε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατασκεύασε και τροφοδότησε τα πρώτα 3,5 χλμ. στο Συκούριο και για την επόμενη 5ετία, προβλέπονται επενδύσεις που θα ξεπεράσουν το 1 εκ. €  στην περιοχή για την επέκταση του δικτύου κατά 7 χλμ. και για την υλοποίηση των νέων συνδέσεων των καταναλωτών. Μέχρι το 2025 περίπου το 50% του πληθυσμού της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο.

Η Εταιρεία συνεχίζει τη σύνδεση των καταναλωτών που έχουν υπογράψει σύμβαση και την τοποθέτηση τελευταίας γενιάς ευφυών μετρητών οι οποίοι, μεταξύ άλλων λειτουργιών, θα επιτρέπουν τη  λήψη μετρήσεων κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο. Η υλοποίηση του εγκεκριμένου Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται πλήρως για το 2020 με συνολικές επενδύσεις ύψους 36 εκ. €.

Η κα Καλογήρου Ευθ., τόνισε το  αυξημένο ενδιαφέρον των δημοτών,  με  τις   αιτήσεις σύνδεσης να ξεπερνούν τις 200. Ήδη έχουν τροφοδοτηθεί οι πρώτοι οικιακοί καταναλωτές και το Δημοτικό κτίριο του Παιδικού Σταθμού στην περιοχή του Συκουρίου και αναμένεται να περάσουν στη χρήση του φυσικού αερίου τα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια (Δημαρχείο, Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο). Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τον προμηθευτή τους καθώς και τους αδειοδοτημένους τεχνικούς για την κατασκευή των εσωτερικών  εγκαταστάσεων.

Επιπροσθέτως τόνισε ότι βρίσκεται σε ισχύ η προσφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα τέλη σύνδεσης τα οποία παρέχονται με 100% έκπτωση για το έτος 2020 για όλους τους Νέους Καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις. Τέλος η κα Καλογήρου συμπλήρωσε  ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εφαρμόζει την ηλεκτρονική υπηρεσία Ε-Contract, για την απομακρυσμένη υπογραφή των Συμβάσεων Σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου από το σπίτι σας με ασφάλεια.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 11 150 για πληροφορίες νέων συνδέσεων ενώ για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου μπορεί να καλεί στον τηλεφωνικό αριθμό 10302,η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός δήλωσε με την σειρά του «σήμερα είναι μια μηνυματική ημέρα διότι το φυσικό αέριο φτάνει και στις μικρότερες πόλεις της Θεσσαλίας όπως σήμερα στο Συκούριο. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 200 αιτήσεις από τους κατοίκους της περιοχής και χαίρομαι που η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο ύψους 160 εκ. € με στόχο να συνδεθούν και άλλες μικρές περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και οι βιομηχανίες της Περιφέρειας. Το φυσικό αέριο είναι το πιο οικονομικό  και περισσότερο οικολογικό καύσιμο στην χρήση του».

Ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Μανώλης δήλωσε σχετικά: «Είναι μία σημαντική ημέρα για την περιοχή του Συκουρίου διότι σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένα αίτημα πολλών ετών των πολιτών και της Δημοτικής Αρχής για να συνδεθούν στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη καθώς το φυσικό αέριο είναι ένα καύσιμο φιλικό όχι μόνος ως προς το περιβάλλον αλλά και ως προς την «τσέπη μας». Ευχαριστούμε πολύ την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την μεγάλη αυτή επένδυση και ευελπιστούμε στο μέλλον να συνδεθούν και άλλες περιοχές του Δήμου Τεμπών».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτοστρώθηκε η οδός Ολύμπου από τον ΟΣΕ μέχρι την Ταυρωπού
Επόμενο άρθρο 144 τα εμβολιαστικά Κέντρα στην 5η ΥΠΕ