Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη, είναι ένα ραφείο λέξεων


Με δύο όμορφες δράσεις τελείωσε η πρώτη εβδομάδα του 2ου κύκλου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με  τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», μιλήσαμε στα παιδιά για τον Αλέξη Ακριθάκη, τον διάσημο Έλληνα ζωγράφο που εισήγαγε  στα έργα του τη τεχνική του «τσίκι τσίκι».

Είδαμε πίνακές του με τις χαρακτηριστικές βαλίτσες που τόσο αγαπούσε και στη συνέχεια προσπαθήσαμε, να γράψουμε ιστορίες εμπνευσμένες από τα έργα του και  με υλικά που μας δώρισε το «ΙΚΕΑ Θεσσαλίας», να δώσουμε χρώμα σε πίνακές του, ή να φτιάξουμε δικά μας με βάση την τεχνική του. Το αποτέλεσμα ήταν πολύχρωμο και εντυπωσιακό!

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», σε κομμάτια από ανοιχτόχρωμα υφάσματα, τα παιδιά αποτύπωσαν λέξεις γεμάτες καλοκαίρι, θάλασσα και βουνό. Με κλωστές και νήματα που μας δώρισε το κατάστημα πλεκτών «Βέρα», κέντησαν τις αγαπημένες τους λέξεις με σκοπό να φτιάξουν την πολύχρωμη σημαία της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας.

Η 2η εβδομάδα του 2ου κύκλου της καλοκαιρινής εκστρατείας, αρχίζει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου με την παρακάτω δράση :

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Η προϊστορία».

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στις σπηλιές των προϊστορικών ανθρώπων. Ζωγραφίζουμε στους τοίχους της σπηλιάς, ανάβουμε φωτιά και λέμε ιστορίες, βγαίνουμε για να κυνηγήσουμε ένα μαμούθ.

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου».

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Η παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου, στην οδό Κ. Βελή 18 (λίγο μετά από το ΚΔΑΠ Γιολδάση). Ως εκ τούτου δε θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του 2ου κύκλου και θα βγει σχετικό δελτίο τύπου με την ημερομηνία της επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/  και στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas?ref=hl.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η μουσική ομάδα Χρόες στο κάστρο Φαναρίου
Επόμενο άρθρο Επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ ζήτησε ο Περιφερειάρχης