Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι ένα ραφείο λέξεων στον απέραντο χάρτη της βιβλιοθήκης!


Ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, και η 2η εβδομάδα του 2ου κύκλου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», τα παιδιά αφού πρώτα έμαθαν για τη δεκαδική ταξινόμηση του Dewey, που χρησιμοποιεί η βιβλιοθήκη και οι περισσότερες βιβλιοθήκες του κόσμου, περιηγήθηκαν στα ράφια της, έφτιαξαν με μεγάλο μεράκι το χάρτη της , με τις κοιλάδες των πληροφοριακών βιβλίων, τα βουνά της ιστορίας, τις πόλεις των παραμυθιών κι ότι άλλο κατέβαζε η μεγάλη τους φαντασία, εμπνευσμένο πάντα από το περιβάλλον της βιβλιοθήκης.

Η παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», μετατράπηκε σ’ ένα ραφείο… λέξεων. Τα παιδιά, σε μικρά κομμάτια πανί που έφεραν από το σπίτι τους, αποτύπωσαν αγαπημένες τους καλοκαιρινές λέξεις, όπως, θάλασσα, ζουζούνια, φτερά, μαγεία κλπ. και με βελόνες και κλωστές , προσπάθησαν να τις δώσουν πολύχρωμο φόντο, ώστε να τα ενώσουν και να φτιάξουν την καλοκαιρινή σημαία της βιβλιοθήκης. Άλλα τα κατάφεραν λιγότερο, άλλα περισσότερο, αλλά σίγουρα όλα διασκέδασαν και φυσικά έμαθαν τους πολύπλοκους τρόπους του ραψίματος!!!

Η 3η και τελευταία εβδομάδα της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας, αρχίζει τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου με την παρακάτω δράση :

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Χουάν Μιρό

Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του Ισπανού ζωγράφου Χουάν Μιρό, βλέπουμε έργα του, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου».

Ευχαριστούμε πολύ τα: ΙΚΕΑ Θεσσαλίας, Βιβλιοπωλείο «Ηλίας Βασιλάκος», Κατάστημα πλεκτών «Βέρα» και «Υου» Καρδίτσας Αφοί Παπαβασιλείου, για τα υλικά που μας πρόσφεραν για την υλοποίηση των δράσεών μας.

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Η παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου, στην οδό Κ. Βελή 18 (λίγο μετά από το ΚΔΑΠ Γιολδάση). Ως εκ τούτου δε θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του 2ου κύκλου και θα βγει σχετικό δελτίο τύπου με την ημερομηνία της επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης.

 

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas?ref=hl.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ