Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου στην Αρχαία Αίγυπτο


Με μεγάλη όρεξη για δημιουργία των παιδιών και πρωτότυπες δράσεις, ξεκίνησε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και η τρίτη εβδομάδα της, Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», τα κυνηγημένα ζωάκια κρύφτηκαν μέσα σε φυλλώματα δέντρων, μέσα στο γρασίδι, βυθίστηκαν σε γαλάζιους ωκεανούς, κουκουλώθηκαν με τα κύματα, όμως η καλύτερη, πιο ασφαλής, πιο ζεστή, πιο τρυφερή… ήταν η αγκαλιά της κουφάλας των παραμυθιών και των παντοτινών φίλων τους!

Διαβάσαμε ιστορίες για ζωάκια, μέσα στην φιλόξενη κουφάλα των παραμυθιών και τα δραματοποιήσαμε με μεγάλη όρεξη και πολύ παραστατικότητα!

Η μηχανή του χρόνου έφτασε στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», και μετέφερε μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν εκεί στην Αρχαία Αίγυπτο.

Μέσα από σχετικά βιβλία, αλλά και διαδραστικά παιχνίδια, μάθαμε για τη χώρα των φαραώ, τις πυραμίδες και τις μούμιες. Δοκιμάσαμε τις γνώσεις μας και τέλος με χαρτόνια, μαρκαδόρους και πολύ όρεξη δημιουργήσαμε Αιγυπτιακά στέμματα και στολίδια και φιλοτεχνήσαμε όμορφους πάπυρους!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Βιβλιοπωλείο «Ηλίας Βασιλάκος» και στο ΙΚΕΑ Θεσσαλίας για τα υλικά που μας δώρισαν για την πραγματοποίηση των δράσεων.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου

Μια φορά την εβδομάδα η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών.. Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου.

 

 

 

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Η εποχή του βωβού κινηματογράφου 1

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο κινηματογραφικό πλατό της εποχής του βωβού κινηματογράφου. Βλέπουμε ταινιάκια του βωβού κινηματογράφου, χωριζόμαστε σε ομάδες και γράφουμε δικά μας σενάρια ταινιών βωβού κινηματογράφου.

 

Για παιδιά από 8 ετών και πάνω. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου».

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Στις 7 Ιουλίου στην Πύλη Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η δράση «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι η «Πύλη» της χαράς», σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και το Δήμο Πύλης. Όσοι γονείς θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 24410-71346 & 6978413464 με τον υπεύθυνο των δράσεων  Κύριο Θανάση Κουρόγλου.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Ντύθηκε» με χρώματα και δράση το Αθλητικό Κέντρο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα: Ηχηρό ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ