Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου


Συνεχίστηκε και χτες Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στις Παιδικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» και «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», διαβάσαμε βιβλία με ήρωες πειρατές, με τις συνήθειες της καθημερινότητάς τους, την εποχή που δρούσαν, τα μέσα που διέθεταν και πολλές άλλες συναρπαστικές πληροφορίες.

Τα παιδιά σάλπαραν στις 7 Θάλασσες κι έγιναν ο φόβος κι ο τρόμος των περιοίκων με το πειρατικό τους πλοίο!

Σπαθιά, πειρατικές σημαίες, καπέλα ανέμιζαν στον αέρα, καθώς οι μικροί πειρατές,  μ’ ένα χάρτη θησαυρού στο χέρι, έψαχναν για το μπαούλο με τ’ αστραφτερά ασημένια νομίσματα. Οι πειρατίνες που το βρήκαν το χάρηκαν με τη ψυχή τους και στο τέλος μοίρασαν τ’ ασημένια φλουριά με δίκιο τρόπο σε όλους!!!

Σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου, θα γίνουν 4 δράσεις σε τρεις παιδικές βιβλιοθήκες, με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι πειρατές

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε πάνω σ’ ένα πειρατικό καράβι στην εποχή των πειρατών.  Ετοιμαζόμαστε για ρεσάλτο, μοιράζουμε τα λάφυρά μας, περνάμε μια μέρα αρμενίζοντας στις θάλασσες.

Με την εκπαιδευτικό Κυρία Ασπασία Ζάχου.

 

Για όλα τα παιδιά της βιβλιοθήκης. Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζαρα»

 

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη

Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, ζωγραφίζουμε βαλίτσες με το δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου».

 

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου

 

Μια φορά την εβδομάδα η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου».

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

  • Το απόγευμα στις 20:30 στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», στα πλαίσια της δράσης «Ο Κινηματογράφος αγαπά τα βιβλία», θα προβληθεί η ταινία «The Pagemaster (1994) Μεγάλο Ταξίδι στην Περιπέτεια», σε σκηνοθεσίαJoe Johnston με τους:  Macaulay Culkin & Christopher Lloyd.

Για μικρούς και μεγάλους

 

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Στις 7 Ιουλίου στην Πύλη Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η δράση «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι η «Πύλη» της χαράς», σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και το Δήμο Πύλης. Όσοι γονείς θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 24410-71346 & 6978413464 με τον υπεύθυνο των δράσεων  Κύριο Θανάση Κουρόγλου.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

Προηγούμενο άρθρο Η Δημοτική κίνηση Καρ.Πο.Σ. για το δημοψήφισμα
Επόμενο άρθρο ΟΧΙ στις «πραξικοπηματικές» πολιτικές που τρομοκρατούν τους πολίτες