Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου


Με δύο ωραίες δράσεις στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας συνεχίστηκε η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», βρήκαν καταφύγιο τα κυνηγημένα ζωάκια των παραμυθιών. Μέσα στις φιλόξενες κουφάλες των δέντρων, έγιναν οι πρωταγωνιστές των παραμυθιών που με λαχτάρα άκουσαν οι μικροί επισκέπτες των παιδικών βιβλιοθηκών.

Μύθοι του Αισώπου, του Λα Φονταίν, των αδερφών Γκριμ, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν κι άλλων μεγάλων παραμυθάδων του κόσμου αφηγήθηκε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης και οι μικροί ακροατές ένιωσαν για δύο ώρες οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των παραμυθιών!

Η μηχανή του χρόνου μας μετέφερε σήμερα στην εποχή του βωβού κινηματογράφου! Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» είδαμε παλιές ασπρόμαυρες ιστορίες με πρωταγωνιστές τον Μπάστερ Κήτον, το χοντρό – λιγνό και τον τεράστιο Τσάρλι Τσάπλιν. Τα παιδιά γέλασαν με τη ψυχή τους και στη συνέχεια χωρισμένα σε ομάδες έφτιαξαν τα δικά τους σενάρια και πρόβαραν τις ιστορίες τους με σκοπό την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιουλίου, να κινηματογραφήσουμε τις δικές τους βωβές ιστορίες!

Πριν από τις δραστηριότητες η εθελόντρια των παιδικών βιβλιοθηκών και διατροφολόγος Κυρία Βάλια Δεληγιάννη, μίλησε στα παιδιά για τη σωστή διατροφή του πρωινού και του δεκατιανού κι έπαιξε μαζί τους το παιχνίδι «τι πρέπει  και τι δεν πρέπει να τρώω στο πρωινό μου»!

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί μία δράση στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι πειρατές

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε πάνω σ’ ένα πειρατικό καράβι στην εποχή των πειρατών.  Ετοιμαζόμαστε για ρεσάλτο, μοιράζουμε τα λάφυρά μας, περνάμε μια μέρα αρμενίζοντας στις θάλασσες.

 

Για όλα τα παιδιά της βιβλιοθήκης. Στις Παιδικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού & «Αγγελικής Βαρελλά» της πλατείας Δημ. Γιολδάση»

 

 

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Στις 7 Ιουλίου στην Πύλη Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η δράση «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι η «Πύλη» της χαράς», σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και το Δήμο Πύλης. Όσοι γονείς θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 24410-71346 & 6978413464 με τον υπεύθυνο των δράσεων  Κύριο Θανάση Κουρόγλου.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκλήρωση της σχολικής περιόδου για το Κέντρο Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο ΚΟ Καρδίτσας ΚΚΕ : Συγκυβέρνηση ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ