Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι οι πειρατές της «ρόδας» στην προϊστορική εποχή!


Με τη συμμετοχή πολλών παιδιών στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, συνεχίζεται ο 2ος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με  τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», οι Κυρίες Μαρία Μπαρμπατσάλου και Όλγα Μητσοπούλου από το θεατρικό εργαστήρι «Ρόδα» (τις ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους), παρουσίασαν στα παιδιά ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος, όπου μέσα από μία ιστορία με πειρατές, διερεύνησαν το ερώτημα «τι είναι ελευθερία»; Πόση ελευθερία αντέχουν, τι τα ωθεί να θέλουν να ενταχθούν σε μια ομάδα, με ποιους όρους επιλέγουν μια ομάδα.

Τα παιδιά ήταν άψογα στους ρόλους τους κι έδειξαν να ανταποκρίνονται με απόλυτη σοβαρότητα και να προβληματίζονται πάνω στα βασικά ερωτήματα του προγράμματος.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», τα παιδιά με τη βοήθεια της μηχανής του χρόνου ταξίδεψαν στο μακρινό παρελθόν, την εποχή της προϊστορίας. Ήρθαν αντιμέτωποι με τα τεράστια μαμούθ, ενθουσιάστηκαν με τους τρομερούς δεινόσαυρους και κρύφτηκαν σε σπηλιές μαζί με τους πρώτους ανθρώπους, ώστε να μάθουν τις καθημερινές τους συνήθειες.

Διαβάσαμε τα πολύ όμορφα βιβλία του  Stefano Bordiglioni «Κυνηγώντας το μαμούθ» και «Γύρω από τη φωτιά» από τις εκδόσεις Κέδρος,  φτιάξαμε αξεσουάρ της εποχής και κυνηγήσαμε τρομακτικά πλάσματα, ώστε  να νιώσουμε για λίγο …πρωτόγονοι!!!

Η καλοκαιρινή εκστρατεία, συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου με την παρακάτω δράση :

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Το μέλλον

 

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο μέλλον. Τι θα τρώμε, τι ρούχα θα φοράμε, πού θα μένουμε, με τι θα μετακινούμαστε; Η βιβλιοθήκη θα μας δώσει τις απαντήσεις.

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Η παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου, στην οδό Κ. Βελή 18 (λίγο μετά από το ΚΔΑΠ Γιολδάση). Ως εκ τούτου δε θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του 2ου κύκλου και θα βγει σχετικό δελτίο τύπου με την ημερομηνία της επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/  και στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas?ref=hl.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο 2η Ποδηλατοβόλτα Μελισσοχωρίου με στόχο την ευαισθητοποίηση στην εθελοντική αιμοδοσία
Επόμενο άρθρο Ο Καρδιτσιώτης Πέτρος Τόλιας στις Ελβετικές Άλπεις