Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι οι πειρατές


Ξεκίνησε με 2 όμορφες δράσεις η τέταρτη και τελευταία εβδομάδα, του 1ου κύκλου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με  τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

Η παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», μετατράπηκε στις εφτά θάλασσες και οι πειρατές έδιναν κι έπαιρναν με τις φωνές τους.

Τα παιδιά, μέσα από τις εικόνες των σχετικών βιβλίων της βιβλιοθήκης, έμαθαν για την εποχή των πειρατών. Μαύρες σημαίες, πειρατικά καράβια, χάρτες και σεντούκια με θησαυρούς παρέλασαν μπροστά από τα έκπληκτα μάτια τους.

Στη συνέχεια διάβασαν το παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή» και με μεγάλη όρεξη για δημιουργία, έφτιαξαν πειρατικά καπέλα, καλύπτρες, γάντζους, σκουλαρίκια, σπαθιά και οι μικροί πειρατές, με το χάρτη στο χέρι, και τις δυνατές φωνές τους, προσπάθησαν να ανακαλύψουν το σεντούκι του θησαυρού!

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», μεταφέρθηκε η σκοτεινή κινηματογραφική αίθουσα του βωβού σινεμά.

Είδαμε ασπρόμαυρες, μη ομιλούμενες ταινίες με τον Μπάστερ Κήτον και τους Χοντρό – Λιγνό, είδαμε επίσης τα βιντεάκια που έφτιαξαν τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης «Παυσιλύπου» και στη συνέχεια τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, έφτιαξαν τα δικά τους σενάρια, που θα κινηματογραφήσουμε την Τετάρτη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Βιβλιοπωλείο «Ηλίας Βασιλάκος» και στο ΙΚΕΑ Θεσσαλίας για τα υλικά που μας δώρισαν για την πραγματοποίηση των δράσεων.

Την Τρίτη 7 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι

 

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στην εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων. Τι ρούχα φοράμε, τι φαγητά τρώμε, πώς χτίζουμε τις πυραμίδες, σε τι θεούς πιστεύουμε.

Η βιβλιοθήκη θα μας δώσει τις απαντήσεις.

 

Για παιδιά από 7 ετών και πάνω. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου».

 

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι πειρατές

Η Αρχιπειρατίνα των παιδικών βιβλιοθηκών, εκπαιδευτικός Κυρία Ντίνα Βλαχούτα, καλεί όλα τα παιδιά, σ’ ένα ξέφρενο πειρατικό πάρτι. Απαραίτητη σε κάθε πειρατή η παρουσία του παπαγάλου του!

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου».

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις 7 το απόγευμα στην Πύλη Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η δράση «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι η «Πύλη» της χαράς», σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και το Δήμο Πύλης.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας : Νικήσαμε τον φόβο
Επόμενο άρθρο ΚΟ Καρδίτσας ΚΚΕ : Κανείς εφησυχασμός – Καμία συναίνεση