Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι το ατελιέ του Πάουλ Κλέε!


Με μία πολύχρωμη και πρωτότυπη δράση συνεχίστηκε ο 2ος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με  τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…! στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», διαβάσαμε στα παιδιά το βιβλίο της Φίλιας Δενδρινού  «Το νυσταγμένο φεγγάρι», των εκδόσεων Λιβάνη, βασισμένο σε μια αφήγηση για τον Ελβετό ζωγράφο Πάουλ Κλέε.

Είπαμε για τη ζωή και το έργο του, δείξαμε πολλές εικόνες με έργα του Κλέε και στη συνέχεια με πινέλα και μπογιές, προσπαθήσαμε να αποδώσουμε εικόνες από το έργο του στο χαρτί, αλλά και στον εξωτερικό τοίχο της βιβλιοθήκης. Το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα κι εντυπωσιακό, αλλά και πολύ πολύ πολύχρωμο!!!

Σήμερα Πέμπτη  27 Αυγούστου  θα γίνου οι παρακάτω δράσεις:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα ραφείο λέξεων

 

Κεντάμε με πολύχρωμες κλωστές, λέξεις πάνω σε μικρά κομμάτια από ύφασμα, τα ράβουμε μεταξύ τους και φτιάχνουμε την σημαία του καλοκαιριού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Κυρίες Νικολέτα και Νάντια Καραντώνη, από το κατάστημα πλεκτών «ΒΕΡΑ», που μας χάρισαν τα κουβάρια με το μαλλί για τη δράση.

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου».

 

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το απέραντο σύμπαν

 

Με αφορμή το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου  «Από τη Γη στη Σελήνη» μιλάμε στα παιδιά για το διάστημα, τους δείχνουμε την ταινία του Ζωρζ Μελιές «Ταξίδι στη Σελήνη» και φτιάχνουμε πυραύλους που τους εκτοξεύουμε στο απέραντο σύμπαν!!!

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου».

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

20:15 – 22:00 το βράδυ.

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μαγική σκοτεινή αίθουσα! «Ο κινηματογράφος αγαπά τα βιβλία»!!!

Προβολή της ταινίας «Ο μικρός Νικόλας πάει διακοπές» σε σκηνοθεσία του Laurent Tirard, με τους Valérie Lemercier, Kad Merad, Dominique Lavanant. (Μεταγλωττισμένο)

Για μικρούς και μεγάλους. Στον προαύλιο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου»

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Η παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου, στην οδό Κ. Βελή 18 (λίγο μετά από το ΚΔΑΠ Γιολδάση). Ως εκ τούτου δε θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του 2ου κύκλου και θα βγει σχετικό δελτίο τύπου με την ημερομηνία της επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/  και στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas?ref=hl.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Δυνατή Καρδίτσα : Γιατί απείχαμε στην ψηφοφορία για το ΄΄νέο΄΄ ΟΕΥ