Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το τέλος του 1ου κύκλου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας,      ο 1ος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με  τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Σε ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη μετατράπηκε η παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού. Κόψαμε, κολλήσαμε, ζωγραφίσαμε τις βαλίτσες μας (αγαπημένο θέμα του καλλιτέχνη) και κάναμε κολάζ με μοντέλα μόδας ρούχων, παπουτσιών, κλπ.

Με τις βαλίτσες στα χέρια και διάθεση για διακοπές, φεύγουμε και τα λέμε πάλι τον Αύγουστο!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου»,  διαβάσαμε το βιβλίο της Φίλιας Δενδρινού «Το νυσταγμένο φεγγάρι», των εκδόσεων Λιβάνη, με τη ζωή και τα έργα του διάσημου Ελβετού ζωγράφου Πάουλ Κλέε.

Με μεγάλη ανυπομονησία και με αφορμή τον πίνακά του Κλέε «Τα πορτοκαλί περβόλια του νότου»,  μικροί και μεγάλοι, με πινέλα στο χέρι, κάναμε τα δικά μας πολύχρωμα περβόλια, δίνοντας μια νέα όψη στη βιβλιοθήκη μας!

Έτσι ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 47 δραστηριότητες σε 7 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., στις οποίες συμμετείχαν συνολικά περίπου 1000 παιδιά και 80 ενήλικες, οι οποίοι δανείστηκαν όλο αυτό το διάστημα περίπου 1500 βιβλία!

Θέλουμε να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ θερμά της εθελόντριές μας (με Αλφαβητική σειρά) Ασπασία Ζάχου, Βάλια Δεληγιάννη, Βανέσα Ρουμελιώτη, Γεωργία Παλαπέλα, Γιώτα Στρατίκη, Έλλη Κατσαρή, Ματίνα Ζιάκα, Όλγα Βαΐτση, και Χαρά Ζάχου. Επίσης ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Αστικό Κτελ Καρδίτσας, στον γεωπόνο Κύριο Κωνσταντίνο Μπάτρα, στον Αντιδήμαρχο πολιτισμού Κύριο Κωνσταντίνο Ψημμένο και στην καθαρίστριά μας την Κυρία Ντίνα Καραπέτσα που είχε τους χώρους καθημερινά πεντακάθαρους!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον ηλεκτρονικό και έντυπο τοπικό τύπο, για την καθημερινή προβολή των δράσεων μας και τη στήριξη του έργου μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ το προσωπικό του γραφείου μηχανογράφησης του Δήμου Καρδίτσας και συγκεκριμένα τους κ.κ. Θωμά Μαυραντζά, Χρήστο Αδάμο και την Κυρία Λίτσα Τραχανά, για την προβολή της εκστρατείας μας, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και του συναδέλφους από διάφορες βιβλιοθήκες της χώρας για την ανταλλαγή απόψεων, δράσεων και υλικού, όλο αυτό το διάστημα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τη ψυχή των δράσεων Κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου, το προσωπικό του Future Library που είναι πάντα δίπλα μας για ότι μας απασχολεί, αλλά και το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που φέτος βούτηξε στα βαθιά για να οργανώσει την καλοκαιρινή Εκστρατεία, και φυσικά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τέλος, το ΙΚΕΑ Θεσσαλίας και το βιβλιοπωλείο «Ηλίας Βασιλάκος» για τα υλικά που μας χάρισαν για την πραγματοποίηση των δράσεων.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με μικρούς και μεγάλου, για νέες δράσεις, στις 24 Αυγούστου για το 2ο συναρπαστικό κύκλο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015!

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Κ.Ο. Καρδίτσας του ΚΚΕ: Μονόδρομος ο αγώνας...